Günde 6 Bin Düşünce Geçiyor

Kanadalı bilim araştırmacıları, ilk defa insan beyninde düşüncenin izlediği yolu ortaya koydular. Bilim adamları, bu sayede fikrin ne zaman başladığı ve bittiğini anlayıp, ortalama bir insan zihninde günde 6 binden daha çok düşünce meydana geldiği hesaplandı.

Günde 6 Bin Düşünce Geçiyor
Günde 6 Bin Düşünce Geçiyor
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Kanada'da yapılan araştırmaya göre; ortalama bir insan zihninden günde 6 bin düşünce geçmekte. Araştırmacılar, bir insanın beynindeki düşüncenin başlangıç ve bitiş noktalarını ilk defa ortaya koydu.

Bir insanın odaklandığında ortaya çıkan tek bir fikri izole yapmayı başaran bilim adamları, 'düşünce solucanı' ismi verdikleri zihin zamanını değerlendirdi

Bununla birlikte; ekip, bir kişinin düşünce zamanını ölçmenin onun kişiliğine ait çeşitli yönler de tahmin edilmesini sağlayacağını söyledi

Kanada’da Bilişsel Nöroloji Merkezinde araştırma başkanı olan Doktor Jordan Poppenk, Düşünce solucanları dediğimiz şey, beyindeki aktivite modellerin basitleştirilmiş temsilindeki bitişik noktalardan oluşmakta.

Bir kişi yeni bir düşünceye geçtiği zaman yöntemlerimiz sayesinde tespit edebileceğimiz yeni bir düşünce solucanı yaratmakta. Ayrıca; insanların film izlediği zaman yeni fikirlerin oluştuğu gibi düşünce solucanların da ortaya çıktığını fark ettik.

Poppenk ve ekibi, ortalama bir insan günde 6 bin 200 düşünceye sahip

Çalışma kapsamında, 184 katılımcıya çeşitli filmler gösterildi. Bilim araştırmacılar, her gönüllüde fonksiyonel olarak manyetik rezonans görüntüleme gerçekleştirdi. Bu yöntemle, kan akışındaki değişikliklere bakılarak beyin aktivitesi ölçülüyor.

Bilim adamları, yeni yöntemle insanların ne düşündükleri yerine belirli şeyleri ne zaman düşündüklerini belirlemeye odaklandı. Dr. Poppenk, Güvenilir olmayan bir yöntem olan düşünce üzerine araştırma tarihi boyunca çok zor olmuştur.

Yeni düşüncelerin başlangıcını ölçebilmemiz bize zihnin 'kara kutusu'na göz atmaya olanak sağlıyor.

20 Tem 2020 - 21:12 - Teknoloji



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler