ABD'de silahlı aşırı sağcı gruplar koronavirüs karşıtı silahlı gösteri yaptı

ABD'de COVID-19 virüsü salgınında vaka sayısı 640 bini aştı. Ülkede salgından dolayı bugüne kadar 30 bin 844 kişi hayatını kaybetti. Michigan eyaletinde ise vaka sayısı 25 bine ulaşırken, bugüne kadar 1921 kişi yaşamını yitirdi. COVID-19 virüsü salgını nedeniyle karantina altında bulunan eyaletteki aşırı sağcı gruplar, parlamento binası önünde toplanarak karantinanın kaldırılması için silahlı gösteri yaptı.

Kendilerine 'Lüzumsuz Karantinaya Karşı Olan Michigan Halkı' adını veren bir grup tarafından eyalette salgından dolayı uygulanan karantina eyaletin başkenti Lansing'de bulunan parlamento binası önünde protesto edildi. Konvoy halinde kente giren aşırı sağcı grubun silahlı olması gözlerden kaçmadı. Michigan Valisi Gretchen Whitmer tarafından uygulanan karantinayı istemediklerini belirten aşırı sağcı grubun iddiasına göre ekonomik dar boğaz yeni tip koronavirüsten daha fazla can alıyor.    

Bunun Adı Diktatörlük

Silahlı aşırı sağcı grup adına Amerikan Fox News kanalına açıklamalarda bulunan Meshawn Maddock, "Karantinayı protesto eylemine katılanlar içerisinde Demokrat, Cumhuriyetçi ve Bağımsız gruplar mevcut. Hasta insanlar, evlerinde karantina altında tutulabilir. Ancak sağlıklı insanların karantina altında tutulmaya kalkışılmasının adı diktatörlükten başka bir şey değildir. Bu protesto eylemine katılan herkes, sosyal mesafenin ne anlama geldiğinin bilincinde. Bizlere nasıl davranmamız gerektiğini öğretmeye kalkışan dadı bir devleti istemiyoruz." dedi.  

Ekonomiye Odaklansın

Eyalette uygulanan gereksiz karantinanın kaldırılması için başlattıkları protesto eylemini Michigan eyaleti geneline yaymayı hedefleyen göstericiler, "Eyalet Valisi Gretchen Whitmer, bu gereksiz karantinayı bir an evvel kaldırsın. Ekonomiye odaklanarak ekonomiyi iyileştirmeye çalışsın. Yeni tip koronavirüs salgınından dolayı başka bir rahatsızlığı olan hastalar, hastanelerde tedavi edilmiyor. Bu konuda yasal haklarımızı kullanarak dava açacağız." şeklinde konuştular.

Eyalet Zaten Kar Altında

Eyalette uygulanan karantina hakkında 'Today' isimli televizyon programına açıklamalarda bulunan Michigan Valisi Gretchen Whitmer, "Eyalet zaten kar altında bulunuyor. Önümüzdeki günlerde yağacak karla birlikte kar kalınlığı 30 santimetreyi bulacak. COVID-19 virüsü salgınından dolayı karantina uygulamasak da insanlar zaten evlerinden çıkamayacak. Bu durumu salgını sona erdirmek için fırsata çevirmeliyiz." dedi.

17 Milyon Kişi İşsiz Kaldı

ABD'de görülen COVID-19 virüsü salgınından dolayı 17 milyon kişinin işini kaybettiği iddia ediliyor. ABD'de salgın nedeniyle her 10 çalışandan birinin işini kaybettiği belirtiliyor.

16 Nis 2020 - 21:12 - Dünya



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler