ABD’de flaş gelişme! Koronavirüs tedavisi için Remdesivir ilacına onay verildi

Koronavirüs salgınının merkezi haline gelen ve gün geçtikçe bilançonun daha da ağırlaştığı görülen ABD’de yeni tip koronavirüs tedavisi için Remdesivir isimli ilaca acil durum onayı verildiği öğrenildi.

ABD’de flaş gelişme! Koronavirüs tedavisi için Remdesivir ilacına onay verildi
Haber albümü için resme tıklayın

Koronavirüs salgınının merkezi haline gelen ve gün geçtikçe bilançonun daha da ağırlaştığı görülen ABD’de yeni tip koronavirüs tedavisi için Remdesivir isimli ilaca acil durum onayı verildiği öğrenildi.  ABD Başkanı Donald Trump’ın yaptığı açıklamada, Amerikan Gilead ilaç şirketi tarafından üretilen Remdesivir adlı antiviral ilaca acil durum onayı verildiği aktarıldı.

İlaç Klinik Deneylerde Olumlu Sonuç Verdi

Trump yaptığı açıklamada, Remdesivir isimli ilacın klinik deneylerde olumlu sonuç verdiğini belirtirken ilaç için acil durum onayı verildiğini ifade etti.

Durumu Ağır Olan Hastalarda Kullanılacak

ABD Başkanı Donald Trump ile birlikte kamera karşısına geçen ve gazetecilere açıklamalarda bulunan FDA Başkanı Stephen Hahn ile Beyaz Saray Koronavirüs ile Mücadele Görev Gücünde yer alan doktorlar Deborah Birx ve Anthony Fauci de önemli bilgiler paylaştı. İlaçla ilgili açıklama yapan doktor Fauci, Remdesivir ilacının şimdilik yalnızca durumu ağır olan hastaların tedavilerinde kullanılacağını ifade etti.

FDA’den İlaç Hakkında Açıklama

Öte yandan Remdesivir ilacı hakkında açıklama yapan FDA, ilaca acil durum onayı verildiğini belirtirken koronavirüs teşhisiyle hastaneye yatırılan hastaların tedavisinde kullanılacak olan bu ilacın kullanımının güvenliği ve etkisi konusunda sınırlı sayıda bilgiye sahip olduklarını belirtti. İlaçla ilgili yapılan klinik deneylerde ilacın hastalar üzerinde iyileşme süresini kısalttığının gözlemlendiği aktarılırken ilaç hakkında tam onay verilmesi için biraz daha süre gerektiği belirtildi. Remdesivir ilacı şu anda koronavirüse karşı onay alan ilk ilaç özelliği taşıyor.

02 May 2020 - 02:15 - Dünya



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler