ABD’nin S-400 yaptırımına Türkiye’den F-35 resti

ABD’de Türkiye’ye karşı S-400  alımı sebebiyle yaptırım öngören tasarının onaylanması sonrasında Türkiye’den F-35 resti geldi.

ABD’nin S-400 yaptırımına Türkiye’den F-35 resti
Haber albümü için resme tıklayın

ABD’de Türkiye’ye karşı S-400  alımı sebebiyle yaptırım öngören tasarının onaylanması sonrasında Türkiye’den F-35 resti geldi. ABD’nin verdiği yaptırım kararı sonrasında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bir son dakika açıklaması yaparak Türkiye’nin F-35 programı dışında bırakılması halinde başka arayışlara gireceğini belirtti.

Hulusi Akar’dan F-35 Açıklaması

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda bütçe görüşmelerinde konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD’nin yaptırımı hakkında da açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin S-400 tedariki sebebiyle F-35 projesi dışında bırakılması durumunda ihtiyacını karşılamak için farklı arayışlara girmek zorunda kalacağını belirtti.

ABD S-400 Yaptırımını Onayladı

Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi alımı ile ilgili toplanan ABD Senatosu Dış İlişkiler Senatosu Cumhuriyetçi ve Demokrat Senatörlerin hazırladığı yaptırım tasarısını görüştü. Görüşmede yapılan oylamada, Türkiye’ye yönelik yaptırımı öngören tasarının 18 evet oyuyla kabul edildiği öğrenildi. Yaptırım oylamasında 4 hayır oyu kullanıldığı aktarıldı.

Yaptırım Sonrası Türkiye’den İlk Tepki

ABD’nin S-400 yaptırımı sonrasında Türkiye’den ilk tepki Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan geldi. Katıldığı Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının ardından yaptırım kararıyla ilgili açıklama yapan Kalın, kongre sürecini takip ettiklerini ve Trump’ın bir iyi niyet içerisinde olduğunu bildiklerini söyledi. Yaptırım kararının kongren çıkmış bir yasa olduğunu bu sebeple Trump’ın da elinin kolunun bağlı olduğunu söyleyen İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüşeceğini de belirtti.

12 Ara 2019 - 00:14 - Dünya



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler