Arjantin'in yeni devlet Başkanı belli oldu

Arjantin'de yapılan seçimlerde sandıkların yüzde 90’ı açılırken Adaylardan Alberto Fernandez oyların yüzde 47,80’ini alarak Arjantin devlet başkanı seçildi.

Arjantin'de seçimlere yaklaşık yüzde 81 oranında katılım gösterilen devlet başkanlığı seçimi sonucunda 2023 yılına kadar ülkeyi yönetecek olan devlet başkanı belli oldu. Seçimlerin ilk turunda devlet başkanı belirlenirken, Başkanlığı Alberto Fernandez kazandı. Cristina Kirchner ise seçimlerde Arjantin Başkan Yardımcısı seçildi. Arjantin'in mevcut devlet başkanı aynı zamanda değişim için bir arada koalisyonu lideri Mauricio Macri bu seçimlerde yüzde 40,64 oy aldı.

Aralık ayında görevi üstlenecek

Oyların büyük çoğunluğunu alarak Arjantin devlet başkanı seçilen Fernandez Aralık ayında görevini devralacak. Arjantin'de bulunan seçim yasasına göre seçimlerde aday olan bir adayın devlet başkanı seçilmesi için ilk turda geçerli oyların yüzde 45'ini alması ya da en yakın adaydan yüzde 10 fazla oy alması yeterli oluyor. İlk turda bu durumun yaşanmaması üzerine seçimler ikinci turda tekrar ediliyor.

Alberto Fernandez

Alberto Fernandez Arjantin'de Avukat ve aynı zamanda ülkenin en köklü üniversitelerinden biri olan Buenos Aires Üniversitesinde Federal Suç Teorisi ve Ceza Sistemi Profesörü olarak çalışıyor. Peronizm akımının temsilcilerinden olan Fernandez, Siyasette başarı basamaklarını hızlı bir şekilde tırmanıyor. 2000 yılında Christina Kirchner’ın eşi Nestor Kirchner’ın devlet başkanı olarak seçilmesi ile birlikte kabine şefliği görevine getirilen Fernandez, daha sonra Cristina Kirchner'ın başkanlık döneminde de 1 yıl boyunca bu Görevine devam etti. Tarımla ilgili bir yasa konusunda Cristina Kirchner ile Anlaşamayan Fernandez daha sonra görevinden istifa etti.

#

28 Eki 2019 - 08:36 - Dünya



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler