Ateşkes toplantısını terk eden Hafter’e Türkiye’den ilk tepki geldi

Moskova’da ateşkes toplantısını terk eden Libya lideri darbeci Hafter’e Türkiye’den ilk tepki Mevlüt Çavuşoğlu’ndan geldi.

Ateşkes toplantısını terk eden Hafter’e Türkiye’den ilk tepki geldi
Haber albümü için resme tıklayın

Moskova’da ateşkes toplantısını terk eden Libya lideri darbeci Hafter’e Türkiye’den ilk tepki Mevlüt Çavuşoğlu’ndan geldi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Hafter’in masadan kalkmasıyla ateşkes anlaşmasını imzalamayarak kimin savaş kimin de barış istediğinin ortada olduğunu söyledi.

Türkiye Karşıtı Hafter Uzlaşı Metnini Kabul Etmemişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin’in ortak çağrısıyla ateşkes anlaşması yapılması konusunda Moskova’da taraflar arasında başlayan görüşmeler sonucunda uzlaşıya varılan taslak metni Türkiye karşıtı olan Libya lideri Hafter tarafından kabul görülmemişti.

Mevlüt Çavuşoğlu’ndan Tepki

Moskova’da ateşkes anaşmasını imzalamayan ve masadan kalkan darbeci Hafter için Türkiye’den ilk tepki Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan geldi. Çavuşoğlu, Hafteer’in anlaşmayı imzalamamasının kimin savaş kimin de barış istediğinin göstergesi olduğunu söyledi.

Hafter Anlaşmayı İmzalamadan Moskova’yı Terk Etti

Orta Doğu’da yayın yapmakta olan bir televizyon kanalına konuşan Hafter’in heyetindeki bir delegasyon Hafter’in anlaşmanın taslağını incelediğini ancak kendisi aleyhinde birçok kararlar bulunduğunu belirterek anlaşmayı imzalamadığını aktardı.

Türkiye’yi Çavuşoğlu ve Akar Temsil Etti

Rusya Devlet Başkanı Putin’in Türkiye’ye yaptığı ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan ile beraber Libya’da ateşkes anlaşması yapılmasına ilişkin çağrısı üzerine  Türkiye ve Rusya heyetleri başta olmak üzere Moskova’da görüşmeler başlamıştı. Türkiye’yi temsil eden isimler Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Savunma Bakanı Hulusi Akar oldu. Rusya temsilcileri ise Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Savunma Bakanı Sergey Şoygu oldu.

14 Oca 2020 - 12:21 - Dünya



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler