Boeing ürettikleri uçaklara kendi ailelerini bindirmiyor

Sabiha Gökçen Havalimanında 5 Şubat günü pistten çıkan ve üç parçaya ayrılan uçakta hayatını kaybeden Songül Bozkurt’un ailesi hukuk savaşı başlattı. Songül Bozkurt’un ailesinin avukatı, Boeing üst düzey çalışanlarının kendi ürettikleri uçaklara güvenmedikleri için ürettikleri uçaklara kendi ailelerini bindirmediklerini belirten bir mesajlaşma olduğunu iddia etti.

İzmir-İstanbul seferi yapan uçağın iniş sırasında pistten çıkması sonucu üç parçaya ayrılan uçakta hayatını kaybeden Songül Bozkurt’un ailesi ABD’ye karşı uluslar arası hukuk savaşına girdi. Boeing üst düzey çalışanlarının kendi ürettikleri uçaklara güvenmedikleri için ürettikleri uçaklara kendi ailelerini bindirmediklerine dair bir mesajlaşma olduğunu belirten Bozkurt’un ailesinin avukatı, uçak üreticisi Boeing’in merkezinin bulunduğu Chicago’da olayla ilgili tazminat davası açtı.

Amerikalı avukat  Nomaan Husain ile anlaşıldı

5 Şubat günü Sabiha Gökçen Havalimanında yaşanan uçak kazasında hayatını kaybeden Songül Bozkurt’un ailesi, ABD’li bir hukuk bürosu aracılığıyla anlaştı. Kazandığı davalarla adını duyuran Amerikalı avukat Nomaan Husain ile İzmirli avukat Ender Keleş, başlattıkları hukuk mücadelesiyle ilgili İzmir’de basın toplantısı organize etti. 

Yaşanan uçak kazası sonucu yaralanan ve hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla iletişime geçmeye çalıştıklarını söyleyen Amerikalı avukat Nomaan Husain, "Kazada yaşamını yitiren Songül Bozkurt’un ailesi tazminat davası için vekalet verdi. Tüm mağdurların yasal haklarını sonuna kadar aramak için göreve hazırız" dedi. İzmir Barosu avukatlarından biri olan Ender Keleş ise, hayatını kaybeden Songül Bozkurt’un ailesinin kendisine ulaşması sonucu, "Yalnızca Türk adalet sisteminde bir davadan ziyade bu konunun uluslararası boyutunu düşünerek uçak üreticisi firmaya karşı ABD’de de bir dava açılabileceğini söyledik. Bu konuda uzmanlaşmış ABD’li bir hukuk firmasıyla görüştük. Avukat Nomaan Husain de daha önceki kazalarda olduğu gibi bu kazada da pilot hatası veya kötü hava şartları gibi görüşlerin herkes tarafından kabul edildiğini ancak gerçeğin sonradan ortaya çıktığını ve Boeing firmasının kusurlarını kabul ettiğini söyledi. Dün itibariyle Boeing firmasının merkezinin yer aldığı Chicago’da davayı açtık" sözleriyle düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulundu.

Boeing çalışanlarının kendi ailelerini uçaklarına bindirmek istemiyor

2007 yılında Honduras’da, 2008 yılında ise Endonezya’da yaşanan kazalar sonrasında uçak firmalarında bir algı oluşturulduğunu dile getiren avukat Ender Keleş, "Pilotaj hatası diyerek bir algı oluşturuluyor. Bu uçakların her türlü hava şartlarında iniş yapabilecek şekilde üretildiği hakkında herkes hem fikir. Bu kazaların pilot veya hava şartlarına bağlanmaması gerekir. Boeing, 737 Max uçaklarını ürettikten sonra dünyada gelmiş geçmiş en güvenilir uçağın üretildiğini iddia etti. Sonrasında yaşanan vahim kazaları da hepimiz biliyoruz. Bu kazalarda yüzlerce kişi hayatını kaybetti. Üretici firmanın gerçekleri kamuoyundan sakladığını biliyoruz. Boeing çalışanlarının kendi ailelerini bile Boeing uçaklarına bindirmek istemediklerine dair mesajlaşmalara ulaştık. Bu uçakları güvenilir bulmadıkları yönündeki mesajlaşmalar var" diyerek sözlerine devam etti.

Aile ABD’deki tazminat davasını kazanırsa Afrika’da su kuyusu açtıracak

Kazada hayatını kaybeden Songül Bozkurt’un erkek kardeşi Ekrem Bozkurt, "Ailemiz çok üzgün diyecek fazla bir şey bulamıyorum. Suçluların bir an önce cezalandırılmasını istiyoruz. Hukuki haklarımızı sonuna kadar arayacağız" sözleriyle yaşadıklarını ifade etti. Çok acı çektiklerini dile getiren bir diğer kardeş Hatice Bozkurt, "Songül’ün çok hayalleri vardı. Evlilik hayalleri kuruyordu. Her şeyi yarım kaldı. Songül ile biz ayrı bir yere gitmezdik. Hemen hemen tüm seyahatlerimize beraber giderdik. Hayat dolu biriydi kardeşim. Bunu hala kabullenemiyorum. Bu kez o tek gidecekti, orada sözlüsüyle görüşecekti. ABD’deki tazminat davasını kazanırsak, Songül’ün bir hayalini gerçekleştirmek istiyorum. Songül, Afrika’daki çocukları çok seviyordu ve susuz olduklarını biliyordu. Orada bir su kuyusu açtırmak istiyordu. Onun bu dileğini yerine getirmeyi istiyorum" sözleriyle duygu dolu anlar yaşattı.

19 Şub 2020 - 14:07 - Dünya



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler