Çin'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1869'da yükseldi

Çin ulusal sağlık Komisyonu bir son dakika açıklaması yaparak ülkede kesinleşen Kovid-19 vaka sayısının 72 bin 436'ya yükseldi duyurdu. Açıklamada vakalardan 11 bin 741’inin durumunun ciddi olduğu ifade edildi.

Coronavirüs salgını nedeniyle şu ana kadar biri Hong Kong özel idareye bölgesinde olmak üzere toplam 1869 kişi hayatını kaybetti. Corona virüs bulaşma durumu şüpheli görülen kişi sayısı 6242’ye düşerken, hastanede müşahade altında tutulan kişi sayısı ise 141 bin 552 olarak açıklandı. Şu ana kadar hastanede müşahade altında bulunan ve iyileşerek taburcu edilen kişi sayısı ise 12 bin 552 olarak bildirildi. Çin anakarası dışında da vaka sayıları artmaya devam ediyor. Hong Kong’da 60 coronavirüs vakası tespit edilirken Makau Özel İdari Bölgesi’nde 10 Kişinin Corona virüse yakalandığı bildirildi.

24 saat içinde 98 kişi öldü

Ülke genelinde son 24 saat içerisinde 98 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. Ayrıca 1886 yeni vaka tespit edilirken salgın nedeniyle can kayıplarının çok hızlı bir şekilde artması dünya genelinde endişeye neden oldu. Kovid-19’a Karşı ilaç ve aşı geliştirmeye yönelik çalışmalar Çin’de sürerken virüs taşıyan kişileri tespit etmek üzere hızlı tespit kitlerine yönelik çalışmaların da devam ettiği öğrenildi.

Mart ayındaki ulusal halk Kongresi ertelenebilir

Çin'in bir yıl içerisindeki en iyi siyasi toplantılarından biri olarak görülen ve en üst düzey yasama organı Ulusal Halk Kongresi ile Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı’nda 5 bini aşkın delegenin bir araya geleceği Mart ayındaki toplantıda ertelenebilir.

18 Şub 2020 - 10:26 - Dünya



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler