DSÖ hakkında uluslararası soruşturma açılıyor

Yeni tip koronavirüs salgını küresel boyuta ulaşınca eleştirilerin odağı haline gelen Dünya Sağlık Örgütü hakkında uluslararası soruşturma açılacağı bildirildi.

İnternet üzerinden dün gerçekleştirilen genel kurul toplantısında pandemi sürecini nasıl yönettiğine dair bağımsız soruşturma çağrılarına sıcak bakan Dünya Sağlık Örgütü hakkında bugün uluslararası bağımsız bir soruşturma açılmasına karar verildi.

Hedef Tahtası Oldu

Yeni tip koronavirüs salgını küresel bir salgın haline gelince başta ABD olmak üzere özellikle salgından fazla etkilenen ülkelerin hedefi haline gelen Dünya Sağlık Örgütü dün gerçekleştirdiği genel kurul toplantısında pandemi sürecinin yönetilemediğine dair yapılan eleştiriler hakkında bağımsız soruşturma çağrılarına olumlu yanıt vererek bu tür bir soruşturmaya sıcak baktığını açıklamıştı. Bugün ise alınan bir karar ile Dünya Sağlık Örgütü hakkında uluslararası soruşturma açıldı.

Karara İtiraz Edilmedi

ABD'nin de içerisinde bulunduğu Dünya Sağlık Örgütü'nün 194 üye ülkesi, koronavirüs salgını sürecindeki tutumlarından dolayı alınan uluslararası soruşturma kararına itiraz etmedi. Dünya Sağlık Örgütü'nün bağımsız olarak denetlenmesine yönelik sunulan önerge kabul edildi.      

19 May 2020 - 17:06 - Dünya



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler