Dünya endişeli! Koronavirüs şimdide çocukları mı hedef alıyor

New York'ta 5 yaşında bir çocuğun koronavirüsle bağlantılı olduğu sanılan yeni hastalıktan öldüğünün iddia edilmesinden sonra dünde 3 çocuğun benzer hastalıktan yaşamını kaybettiği açıklandı.

Dünya endişeli! Koronavirüs şimdide çocukları mı hedef alıyor
Haber albümü için resme tıklayın

ABD’nin New York eyaletinde yaşayan 5 yaşında bir çocuğun, bazı ülkelerde görülen ve Kovid-19 virüsü ile bağlantısı olduğu düşünülen yeni hastalıktan dolayı iki gün evvel hayatını kaybettiğinin iddia edilmesinden sonra dünde 3 çocuğun benzer hastalıklardan dolayı öldüğü bildirildi.

Yeni Hastalığın Belirtileri Neler

Yeni hastalıkta görülen belirtiler arasında ağır koronavirüs belirtileri haricinde toksik şok sendromu ve Kawasaki hastalığına dair belirtilerde yer alıyor. Kawasaki hastalığının, orta büyüklükteki damarlarda inflamasyon gelişmesine ve bunun neticesinde de damarların şişmesine neden olduğu biliniyor.   

Üç Çocuk Öldü

Konuyla ilgili bir açıklama yapan New York Valisi Andrew Cuomo, “New York’ta üç çocuk, koronavirüsle bağlantısı olduğu sanılan yeni hastalıktan dolayı yaşamını kaybetti. Covid-19 virüsü enfekte olan bazı çocuklarda çok nadir görülse de Kawasaki hastalığının ya da toksik şok sendromunun benzer belirtilerine rastlanmaktadır.” dedi.

10 May 2020 - 15:43 - Dünya



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler