Fransa greve giden işçilerin maaşını kesme kararı aldı

Fransa, Aralık ayından beri süren ve 40 günden bu yana son bulmayan emeklilik reformu karşıtı grevler için skandal bir kararın altına imza atarak işçilerin maaşlarında kesintiye gidecek.

Fransa’da bir süreden beri süregelen emeklilik reformu karşıtı grevler, işçilerin maaşlarını düşürecek. Aralık ayı içerisinde yapılan grevleri izin günlerinde yapan işçilerin, Ocak ayı içerisindeki her grev günü için maaşlarından kesintiye gidilecek.

Ülke Tarihinde Rekor Kırdı

Fransa’da emeklilik reformuna karşı yapılan grevler 40 günü geçerek ülke tarihinde bir rekor oldu. Ancak işçiler, Fransız yetkililer tarafından alınan bir karardan dolayı maaş kaygısı yaşıyor. Fransa’daki iş kanununa göre işçiler, ücretli izin günlerinde grev yapma hakkına sahip. Ancak işçiler, Ocak ayı içerisinde grev yapmayı sürdürürlerse sadece şirketlerin bütçeleri değil, kendi bütçeleri de derinden etkilenecek.

Ocak Ayında Grev Sürecek

İşçi sendikaları tarafından yapılan açıklamaya göre işçiler, Ocak ayı içerisinde de grev yapmayı sürdürecek. Ne var ki grevden dolayı kimi işçiler, Ocak ayında neredeyse sıfıra yakın maaş alacak. Kesinti yapılırsa işçilerin son olasılığı şirketler kabul ederse kesintilerin tüm seneye yayılması olacak. Sendikalar, işçi maaşlarından yapılacak kesintilerin azar azar yapılmasını istese de toplu taşımacılık şirketleri buna yanaşmıyor. Sendikalar ise şirketlerin bu duruma yanaşmamasını ‘grev yapan işçilere ceza olarak’ değerlendiriyor.  

# Frana, Grev

17 Oca 2020 - 19:56 - Dünya



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler