Mısır'da 4 AA çalışanı gözaltına alındı

Anadolu Ajansı'nın Kahire Bürosu'na baskın düzenleyen Mısır güvenlik güçleri, büroda görevli 4 AA çalışanını gözaltına aldı.

Dört AA çalışanının gözaltına alınmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Mısır İçişleri Bakanlığı, AA ajansının Kahire’de bulunan ofisini ‘yalan’ ve ‘olumsuz’ haber yaymakla suçladı.

Polis Baskın Yaptı

Anadolu Ajansı’nın Kahire’de bulunan ofisine polis baskın düzenledi. Polis baskınının ardından açıklamalarda bulunan Mısır İçişleri Bakanlığı ise Anadolu Ajansı’nın Kahire’de bulunan ofisini ‘yalan’ ve ‘olumsuz’ haber yaymakla suçlayarak baskını savundu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Türk elektronik medya komitelerinden birinin, bir ofisi muhalif faaliyetlerin yürütülmesi için merkez olarak kullandığı Milli Güvenlik makamlarımız tarafından tespit edildi.” ifadelerine yer verildi. Ayrıca bakanlık, yürütülen bu faaliyetlerin arkasında Türkiye’nin ve Mısır’da terör örgütü olarak kabul gören Müslüman Kardeşler’in olduğunu ileri sürdü.

Polis Tarafından Kaçırıldılar

Mısır’da yaşanan olayla ilgili Anadolu Ajansı tarafından yapılan açıklamada, Kahire’de bulunan ofise polisin baskın düzenlediği, biri Türk ve üçü Mısır vatandaşı olan dört çalışanın polis tarafından bilinmeyen bir yere götürüldüğü ifadelerine yer verildi. Polis tarafından gözaltına alınan kişilerin AA Kahire Ofisi İdari ve Mali İşler Sorumlusu Hilmi Balcı, Abdelselam Muhammed, Hüseyin el Kabbani ve Hüseyin el Abbas olduğu öğrenildi. Ayrıca gözaltındaki Abdelselam Muhammed’in Türkiye merkezli Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) görevlisi olduğu bildirildi.  

Türk Basınına Yönelik Yıldırma Eylemi

Kahire’de AA ofisine düzenlenen baskından sonra Mısır’ın Ankara’daki maslahatgüzarı AA’ya yönelik polis baskınıyla alakalı Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. Ayrıca yazılı bir açıklama yayımlayarak olayı kınayan Türkiye Dışişleri Bakanlığı, “Anadolu Ajansı’nın Kahire Bürosu’na dün akşam saatlerinde Mısır güvenlik güçleri tarafından baskın düzenlenerek büro çalışanlarından bazılarının hiçbir gerekçe gösterilmeden gözaltına alınması Türk basınını hedef alan bir taciz ve yıldırma eylemidir. Bu eylemi şiddetle kınıyoruz. AA’yı hedef alan bu şiddet eylemi, Mısır yönetiminin sadece basın özgürlüğüne yönelik menfi yaklaşımını değil, demokrasi ve şeffaflık hususlarındaki vahim durumunu da ortaya çıkarmıştır. Mısır yönetimince sergilenen bu pervasız tutumda basın ve ifade özgürlüğü hususunda hassas görünen Batılı ülkelerin bu ülkedeki ihlallere göz yummasının da payı vardır.” dedi.    

# Mısır, aa

16 Oca 2020 - 13:37 - Dünya



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Gülşah Doğan - mısırda aa nın ne işi var. mısırla bizim aramız iyi değil. buna rağmen neden mısıra gidiyorlarki. mısır sanki çok umrumuzda. mısır yenir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 13:37


Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler