Orta Doğu güne yine kanlı uyandı çok sayıda ölü var

Orta Doğu’da sular durulmuyor. Dün Kasım Süleymani ‘nin Bağdat’ta düzenlenen bir suikast ile öldürülmesinin ardından bugün yine Bağdat’ta bir konvoyun hava saldırısının hedefi olduğu öğrenildi.

Orta Doğu güne yine kanlı uyandı çok sayıda ölü var
Haber albümü için resme tıklayın

Orta Doğu’da sular durulmuyor. Dün Kasım Süleymani ‘nin Bağdat’ta düzenlenen bir suikast ile öldürülmesinin ardından bugün yine Bağdat’ta bir konvoyun hava saldırısının hedefi olduğu öğrenildi. Alınan bilgilere göre düzenlenen saldırıda araçlarda yer alan 6 kişi hayatını kaybetti.

Bağdat’ta Konvoya Saldırı

Irak’ın Başkenti Bağdat’ta bu sabah saatlerine doğru bir konvoya havan saldırısı düzenlendi. Yerel Kaynaklardan aktarılan ilk bilgilerde saldırının Haşdi Şabi ordusuna ait olan komutanların hedef alındığı öne sürülürken aradan geçen birkaç saat içinde açıklama yapan Haşdi Şabi, söz konusu saldırının liderlere değil sağlık konvoyuna yapıldığını belirtti. Saldırının Başkent’in kuzeyinde yer alan Taci bölgesinde düzenlendiği öğrenildi.

6 Kişi Hayatını Kaybetti

Öte yandan Reuters Haber Ajansı’nın olayla ilgili yaptığı haberde, gerçekleştirilen hava saldırısında araçlarda yer alan 6 kişinin hayatını kaybettiğini kaydetti.

Haşdi Şabi’den Açıklama

Suların bir türlü durulmadığı Orta Doğu’da bu sabah saatlerine karşı meydana gelen olay sonrasında dünyanın gözü yeniden Orta Doğu’da. Bağdat’ın kuzeyindeki Taci bölgesinde düzenlenen hava saldırısıyla ilgili yazılı açıklama yapan Haşdi Şabi, hedef alınan araçlarda Haşdi Şabi komutanlarının bulunduğu haberlerini yalanlayarak saldırının sağlık konvoyuna yapıldığını aktardı. Açıklamada can kaybı veya yaralanmayla ilgili herhangi bir bilgi verilmediği görüldü.

Dün Ne Olmuştu?

Dün yine sabaha karşı İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı olan Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ile Haşdi Şabi Komutan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis Bağdat Havalimanı’nda araçlarına yönelik düzenlenen suikast sonrasında öldürülmüştü.

04 Oca 2020 - 10:09 - Dünya



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler