Son 20 yılın en ölümcül fırtınası Hindistan ve Bangladeş'i etkiliyor! Milyonlarca kişinin tahliye edilmesi hedefleniyor

Hindistan ve Bangladeş'i etkisi altına alan Amphan fırtınasından dolayı kıyı bölgelerde yaşayan milyonlarca kişinin tahliye edilmesi için çalışmalar başladı.

Son 20 yılın en ölümcül fırtınası Hindistan ve Bangladeş'i etkiliyor! Milyonlarca kişinin tahliye edilmesi hedefleniyor
Haber albümü için resme tıklayın

Son 20 yılın en ölümcül fırtınası olmasından büyük endişe duyulan Amphan fırtınası Bengal Körfezi'ne doğru ilerliyor. Hindistan meteoroloji yetkilileri tarafından yapılan hesaplamalara göre dalga boyunun 5 metreyi aşabileceği belirtiliyor. Amphan fırtınasının hızının saatte 185 kilometreye kadar ulaşacağı tahmin edilirken, fırtınaya karşı önlem kapsamında başlatılan tahliye çalışmaları koronavirüs salgını tedbirlerinden dolayı planlandığı gibi yürütülemiyor. Fırtına alarmından dolayı yoğun önlemlerin alındığı bölgede, yeni tip koronavirüs salgınından dolayı zaten hareketli günler yaşanıyordu.

Geçici Barınma Merkezleri Oluşturuldu

Hindistan'da sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından kentlerde çalışarak yaşamını sürdüren birçok işçi, fırtına hattı üzerinde bulunan köylerine geri döndüğünden Hindistan'da büyük bir insan hareketliliği yaşanıyor. Orissa eyaleti ise oluşması muhtemel yığılmanın önüne geçmek için 18 ve 20 Mayıs tarihleri aralığında eyalete gelecek trenlerin durdurulması yönünde karar almıştı. Göçmen işçilerin bir çoğu ise yürüyerek evlerine dönmeye çalışsa da birçok noktada durdurularak geçici barınma merkezlerine alınıyorlar.  

Hedef 2 Milyon Kişinin Tahliye Edilmesi

Bangladeş Afet Koordinasyon birimi yetkilileri tarafından BBC'ye yapılan açıklamaya göre yaklaşık iki milyon kişinin tahliye edilmesi hedefleniyor. Ancak yeni tip koronavirüs salgınından dolayı birçok merkez karantina uygulamalarına ayrıldığından yetkililerin büyük sıkıntı içerisinde olduğu belirtiliyor. Şu an hizmet vermeye hazır olan 800 sığınağın 250'si yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında hastalara hizmet veriyor. Orissa ve Batı Bengal eyaletlerinde bulunan okul vb. binalar, fırtına süresince geçici sığınak olarak kullanılacak. Bölgede 2007 yılında görülen Sidr  Fırtınası yüzünden 3 bin 700 kişi hayatını kaybetmişti. Orissa eyaletinin sahil bölgesinde 1999 yılında görülen siklon fırtınası ise yaklaşık 9 bin cana mal olmuştu.     

21 May 2020 - 17:44 - Dünya



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler