Tansiyon yükselecek ABD İran’la ilgili yeni yaptırım kararlarını açıkladı

Son olarak Irak Başbakanlığından gelen askerleri geri çağırma talebine olumsuz yanıt veren ABD’den yeni karar geldi. ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ve Hazine Bakanı Mnuchin İran’a yönelik yeni yaptırım kararları alındığını açıkladı.

Tansiyon yükselecek ABD İran’la ilgili yeni yaptırım kararlarını açıkladı
Haber albümü için resme tıklayın

Son olarak Irak Başbakanlığından gelen askerleri geri çağırma talebine olumsuz yanıt veren ABD’den yeni karar geldi. ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ve Hazine Bakanı Mnuchin İran’a yönelik yeni yaptırım kararları alındığını açıkladı. Açıklamaya göre, İran’a yönelik imalat, madencilik ve tekstilde yeni yaptırımlar uygulanacak.

Pompeo ve Mnuchin Açıkladı

ABD-İran arasında tansiyonu daha da yükseltecek olaylar art arda yaşanıyor. Son olarak ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ve Hazine Bakanı Mnuchin’in açıklamasında, ABD’nin İran’a yönelik yeni yaptırım kararları aldığını açıkladı. Hazine Bakanı Mnuchin açıklamasında, bu yaptırımların imalat, maencilik ve tekstilde olacağını aktardı.

‘Kasım Süleymani’yi Ortadan Kaldırdık’

Kendisine yöneltilen Kasım Süleymani sorusuna yanıt veren ABD’li Bakan ABD unsurlarına yönelik tehlikenin ortadan kalkıp kalkmadığına yönelik soruya, tek bir görevin terör tehlikesini tamamen ortadan kaldırmayacağını belirterek, Kasım Süleymani’yi ortadan kaldırdık, Hamza Bin Ladin’i ortadan kaldırdık, DAEŞ’i ortadan kaldırdık diyerek yanıt verdiği görüldü. ABD’li Bakan Pompeo, Kasım Süleymani’nin geniş çapta saldırılar planladığını ve bu saldırıları ABD Büyükelçiliği ile Amerikan askerlerine yönelik planladığını dile getirdi.

İran’a Ekonomik Zarar Verildi

Öte yandan yaptırım açıklamasını yapan Bakanlardan ABD Hazine Bakanı Mnuchin ise imalat, madencilik ve tekstilde İran’a yönelik yaptırım uygulandığını böylece İran’a ekonomik olarak zarar verdiklerini aktardı.

Trump Açıklamasında Yaptırımları İmzaladığını Söylemişti

ABD Başkanı Donald Trump ise dün yaptığı açıklamasında İran’a yönelik olan yaptırım kararını açıkladığını söyleyerek daha önceki yaptırımların ağır yaptırımlar olduğunu ancak şimdi yaptırımların önemli ölçüde arttırıldığını belirtmişti.

# ABD, İran

10 Oca 2020 - 19:27 - Dünya



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler