Wuhan'da yakılan cesetlerden oluşan gaz bulutu uyduya yansıdı

Çin'in Wuhan kentinde koronavirüsten dolayı yaşamını kaybedenlerin cesetlerinin yakılmasına başlandı. Kent üzerinde kükürt dioksit gazından dolayı oluşan gaz bulutu alarm seviyesine ulaştı.

Wuhan'da yakılan cesetlerden oluşan gaz bulutu uyduya yansıdı
Haber albümü için resme tıklayın

Çin’de koronavirüs nedeniyle yaşamını kaybedenlerin cesetlerinin yakılmasına başlandı. Yakılan cesetlerden dolayı Wuhan kentinin üzerinde oluşan gaz bulutu uydu görüntülerine yansıdı.

Ölenlerin Sayısı Bini Aştı

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından yapılan açıklamaya göre koronavirüs nedeniyle yaşamını kaybedenlerin sayısı bin 16’ya yükseldi. Çin’de koronavirüse yakalandıktan sonra iyileşerek normal yaşamına dönenlerin sayısı 4 bin olarak açıklandı. Ayrıca Çin’de koronavirüsten dolayı yaşamını kaybedenlerin yakıldığı kremataryumlardan çıkan kükürt dioksit gazının gökyüzünde oluşturduğu bulut ilk defa uydu görüntülerine yansıdı. Çin’de kükürt dioksit gazının yoğun olduğu bölgeler koronavirüsten dolayı hangi şehirlerin daha fazla kayıp verdiğinin ispatı niteliğinde.

Astım ve Akciğer İltihabına Yol Açıyor

Koronavirüs salgınından dolayı yaşamını kaybedenlerin cesetlerinin en hızlı şekilde yakılması gerektiği Çinli otoriteler tarafından daha önce dile getirilmişti. Salgın nedeniyle karantina altında olan 11 milyon kişinin yaşadığı Wuhan şehrinde kükürt dioksit gazı (SO2) alarm veren seviyeye ulaştı. Kükürt dioksit gaz seviyesi hafta sonunda metreküp başına 1.350 mikrogram seviyelerine ulaştı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre ise 500 ug/m küplük bir dozun 10 dakikayı aşmaması gerekiyor. Kükürt dioksit gazının astım ve akciğer iltihabı rahatsızlıklarını tetiklediği biliniyor. Ayrıca koronavirüs salgınından dolayı karantina altında olan bir başka kent Chongqing kentinde de kükürt dioksit gazı alarm veren seviyeye ulaştı. Kükürt dioksit gazı ile koronavirüs arasında bir bağ olup olmadığı hususunda ise yetkililer tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı.   

11 Şub 2020 - 20:06 - Dünya



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler