Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk öğretmen atamaları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 2020 yılında hangi branşa ne kadar öğretmen atanacağı konusunda önemli açıklamalar yaptı. Bakan Selçuk 2035 yılına kadar hangi branşta ne kadar atama yapılacağı ile ilgili çalışmaları tamamladıklarını dile getirdi.

İstanbul'da 2023 Eğitim Vizyonu ile "Birlikte Bir Yıl" Toplantısına katılan milli eğitim bakanı Ziya Selçuk burada yaptığı konuşmada öğretmen atamalarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. 2035 yılına kadar hangi branşta ne kadar öğretmen ihtiyacı olduğu yönünde çalışmaların tamamlandığını belirten bakan Selçuk, yapılan bu çalışmalara göre de yükseköğretimde bağlantısını ve kontenjan sınırlamasını ele aldıklarını ifade etti.

Öğretmen atamaları ne zaman olacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 2020 yılının Şubat ayında yapılacak olan öğretmen atamaları hakkında yaptığı açıklamada ise öğretmen adaylarının kendisinin masaya oturup bir sayı yazdığını düşündüğünü fakat ülkenin ekonomik durumu ile alakalı olarak kabinenin kararı ile atamaların gerçekleştiğini söyledi. Kendisine göre 60 bin öğretmen alımının az olduğunu belirten bakan Selçuk, öncelikli olarak açık olan kadrolara yerleştirme yapmaya çalıştıklarını, örneğin edebiyatla ilgili olarak zaten kadrolar dolu olduğu için ihtiyaç olmayan bir şeyi almak istemediklerini söyledi.

0-3 yaş arasındaki çocukları televizyon ve tabletten uzak tutun

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamasında okul öncesi eğitimin önemine de dikkat çekerken 0-3 yaş arasındaki çocukların kesinlikle televizyon ve tablet görmemesi gerektiğini söyledi. Bu yaştaki çocukların motor gelişimi için televizyon ve tablet en zararlı olduğunu belirten Selçuk, ailelerin okul öncesinde bu duruma dikkat ederek çocukları bu araçlardan uzak tutmaları gerektiğini vurguladı.

02 Ara 2019 - 20:23 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler