Ana fabrikalar ne zaman faliyete geçecek? Tarih verildi

Çin Vuhan kentinde başlayan ve tüm dünyayı hızla saran yeni tip koronavirüs salgını ülkemizde yavaş yavaş etkisini kaybetmeye başlarken salgın sonrası normalleşme adımları da titiz bir şekilde atılmaya başladı. Berberler ve AVM’lerin açılış tarihinin ardından ülkede faaliyeti durdurulmak zorunda kalan tüm ana fabrikaların 11 Mayıs tarihinde yeniden faaliyete geçeceği duyuruldu.

Ana fabrikalar ne zaman faliyete geçecek? Tarih verildi
Haber albümü için resme tıklayın

Çin Vuhan kentinde başlayan ve tüm dünyayı hızla saran yeni tip koronavirüs salgını ülkemizde yavaş yavaş etkisini kaybetmeye başlarken salgın sonrası normalleşme adımları da titiz bir şekilde atılmaya başladı. Berberler ve AVM’lerin açılış tarihinin ardından ülkede faaliyeti durdurulmak zorunda kalan tüm ana fabrikaların 11 Mayıs tarihinde yeniden faaliyete geçeceği duyuruldu. Türkiye'de normalleşme adımları bir bir atılıyor. Salgınla mücadele büyük bir başarı gösteren ülkemizde yavaş yavaş normalleşme süreci de işlemeye başladı. Son olarak faaliyeti durdurulan tüm ana fabrikaların 11 Mayıs 2020 tarihinde yeniden faaliyete geçeceği bilgisine yer verildi.

Bakan Varank Açıkladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı son açıklamasında, 11 Mayıs itibarıyla ülkemizde tüm ana fabrikalar tekrar faaliyetlerine başlamış olacak diyerek ana fabrikaların normale dönüş tarihini duyurdu.

Ankara'da Yeni Test Laboratuvarı Kurulacak

Sokağa çıkma yasağı boyunca toplamda 16 bin 900 firmanın faaliyetlerine devam ettiği bilgisini paylaşan Bakan Varank, Kocaeli'den sonra Ankara'da da günlük 4 binin üzerinde test kapasitesine sahip bir laboratuvar kurulacağını ifade etti.

Normalleşme Süreci Başladı

Türkiye'de koronavirüs salgınının etkileri yavaş yavaş azalırken normaleşme ile ilgili bazı kararlar alınmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası alınan yeni kararlarla ilgili bilgi verdi. Berberler ve AVM'lerin 11 Mayıs'ta açılacağını ancak tedbirlerin yine elden bırakılmayacağını duyuran Erdoğan, 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı gençlerin sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili yeni bir güncelleme yaptıklarını ve uzun bir süredir eve kapanan bu vatandaşların belirli gün ve saatlerde sokağa çıkabileceklerini ifade etti. Virüs sonrası normalleşme ile ilgili alınan yeni kararlar arasında ana fabrikaların faaliyete geçiş tarihi de yer aldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, tüm ana fabrikaların 11 Mayıs'ta yeniden faaliyete başlayacağını duyurdu. Ana fabrikalar koronavirüs salgını sebebiyle alınan tedbirler kapsamında zorunlu olarak faaliyetlerini durdurmak zorunda kalmıştı.

05 May 2020 - 13:53 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler