Benzin ve motorine ne kadar zam geldi? Fiyatlar ne kadar oldu?

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzin ve motorine zam geldi. Benzine 20 kuruş, motorine 27 kuruş zam geldiği aktarılırken zamlı fiyatların ne kadar olduğu araştırılmaya başlandı.

Benzin ve motorine ne kadar zam geldi? Fiyatlar ne kadar oldu?
Haber albümü için resme tıklayın

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzin ve motorine zam geldi. Benzine 20 kuruş, motorine 27 kuruş zam geldiği aktarılırken zamlı fiyatların ne kadar olduğu araştırılmaya başlandı. Gece yarısı geçerli olacak olan zamlı fiyatlar sonrası pompaya yansıyan fiyat artışı ne kadar olacak? Benzin ve motorinin litresi kaç liradan satılacak? İşte detaylar…

Zam Sonrası Benzin ve Motorinin Litresi Kaç Lira Olacak?

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları Sendikası tarafından yapılan açıklamada, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 20 kuruş, motorine ise 25 kuruşluk zam geldi. Zam sonrasında İstanbul’da ortalama 5,31 TL’den satılan benzinin litre fiyatı 5,51 TL’ye çıkacak. Ankara’da ise litresi 5,46 TL olan benzinin fiyatı zammın ardından 5,66 TL’ye satılacak. İzmir’de ise zam sonrası 5,48 TL olan benzin fiyatı 5,68 TL’ye yükselecek. Motorin fiyatlarında ise gerçekleşecek artış şu şekilde olacak, İstanbul’da 5,00 TL’den satılan motorinin litresi 5,27 TL’ye yükselecek. Ankara’da 5,09 TL’den 5,36 TL2ye yükselecek olan motorin fiyatları İzmir’de ise 5,11 TL’den 5,38 TL’ye çıkacak.

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?

Benzin ve motorine gelen son zamla birlikte akaryakıt iyatlarının nasıl hesaplandığı merak edilmeye başlandı. Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ve dolar kurunda yaşanan değişiklikler baz alınarak rafineler tarafından hesaplanmaktadır. Yapılan hesaplamalar ile dağıtım firmaları tarafından uygulanan fiyatlar, hem rekabet hem de serbesti sebebiyle kentlere ve şirketlere göre değişiklik gösterebiliyor.

06 May 2020 - 17:07 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler