Cumhurbaşkanı 10 millet bahçesini daha açtı! Millet bahçesi sayısı toplam kaç oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Ankara’da düzenlenen törenle 10 millet bahçesi daha vatandaşın hizmetine açıldı.

Cumhurbaşkanı 10 millet bahçesini daha açtı! Millet bahçesi sayısı toplam kaç oldu?
Haber albümü için resme tıklayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Ankara’da düzenlenen törenle 10 millet bahçesi daha vatandaşın hizmetine açıldı. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılışını bizzat yaptığı 10 millet bahçesi ile beraber Türkiye’deki millet bahçelerinin sayısı toplamda 23’e çıktı.

Toplu Açılış Yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla Ankara’da yer alan Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi’nde düzenlenen törenle 10 millet bahçesinin daha toplu açılış töreni gerçekleştirildi. Ankara’da bugün toplu açılışı gerçekleştirilen 10 millet bahçesi ile birlikte toplam millet bahçesi sayısı 23’e yükseldi.

Hedef 81 İlin Hepsinde Açmak

Toplu açılış töreninde konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 ayrı şehirdeki 10 millet bahçesinin milletimize hayırlı olması dileklerinde bulundu. Ayrıca herkesin 5 Haziran Çevre Günü’nü tebrik eden Erdoğan, toplam büyüklüğü 550 bin metrekareye yaklaşan millet bahçelerinin iftihar verici eserler olduğunu ifade etti. Bu bahçelerin 13’ünü 2 sene önce hizmete açtıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı, toplam sayısı 23’e ulaşan millet bahçelerinin sayısını 2023 yılında Cumhuriyetin 100. yılına girerken 81 ilimizde açma hedefinde olduklarını söyledi.

Örnek Alanlar Oluşturuldu

Ülkemizin Cumhuriyet dönemindeki şehircilik geçmişinin oldukça istikrarsız bir şekilde ilerlediğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son 18 yıla bakıldığında ise ülkemizde 500 bin ila 1 milyon arasında yeni konut inşası yapıldığını belirtti. Öte yandan başlatılan kentsel dönüşüm projeleri ile bunun daha da hızlandırıldığını dile getiren Erdoğan, şehirler geliştirilirken park ve çocuk oyun alanları gibi alanların da ihmal edilmediğini aktardı.

10 Millet Bahçesi Hangi Şehirlerde Açıldı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 5 Haziran Çevre Günü’nde Ankara’daki toplu açılış töreni ile açılışlarını gerçekleştirdiği 10 millet bahçesinin hangi şehirde olduğu araştırılmaya başlandı. Açılışı gerçekleştirilen millet bahçeleri, İstanbul Pendik, İstanbul Halkalı, Sivas, Samsun, Diyarbakır, Sakarya, Batman, Trabzon, Bursa ve Elazığ’da yer alıyor.

05 Haz 2020 - 16:43 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler