Dolar yükselmeye devam ediyor! 19 Mart 2020 dolar kuru

Yeni günü yükselişle açan dolar kuru 19 ayın en yüksek seviyesine geldi.19 ayın ardından 6,50’nin üzerine çıktığı görülen dolar kuru şu sıralarda 6,51’den işlem görüyor.

Yeni günü yükselişle açan dolar kuru 19 ayın en yüksek seviyesine geldi.19 ayın ardından 6,50’nin üzerine çıktığı görülen dolar kuru şu sıralarda 6,51’den işlem görüyor. Piyasalardaki dalgalanma ve dünya ekonomisindeki sert etkiler sonrasında dolar fiyatları hız kesmeyen bir yükselişe geçti ve son 19 ayın en yüksek seviyesine dayandı. Dolar kuru şu sıralar 6,51 seviyesinde ilerlerken Euro ise yeni güne 7,11 seviyelerinde başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Açıklamasının Ardından Düşüşe Geçmişti

Dün ilerleyişine 6,49’dan devam eden dolar kuru Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koronavirüs konulu toplantının ardından kamera karşısına geçerek yaptığı ‘Ekonomik istikrar Kalkanı’ paketini açıklamasının ardından dolar fiyatları düşüşe geçmiş ve 6,39’a gerilemişti. Dün günün kapanışını 1,4 değer kazancı yaşayarak 6,48’le kapatan dolar fiyatları yeni güne yükselişle başladı ve saat 10.20 itibarıyla bir önceki kapanışın yüzde yaklaşık yüzde 0,5 üzerinde başlayarak 6,51’den alıcı bulmaya başladı. Bu seviyede dolar kuru yaklaşık 19 ayın ardından 6,50 seviyesinin üzerine çıkmış oldu. Dolar kuru 13 Ağustos 2018 tarihinde tarihinin zirvesi olan 7,23 ile en yüksek artışın yaşamıştı.

Ekonomi Uzmanlarından Dolar Kuru Yorumu

Ekonomi uzmanları, dünya genelinde etkili olan yeni tip koronavirüs salgınına dair gündem ve ekonomi yönetimlerinin aldığı önlemlerin etkisini koruduğunu ve teknik açıdan dolar kurunun 6,55 direnç olarak izleneceği yorumunda bulundu.

19 Mar 2020 - 11:20 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler