Haksız Fiyat Artışı Yapan Firmalara Rekor Cezalar Kesildi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 28 Şubat ve 25 Mart döneminde maske, kolonya, gıda gibi ürünlerin fiyatları ile ilgili 6448 firma ve 13280 ürünün incelendiğini ve 189 firmaya toplam 9 milyon 147 bin ceza kesildiğini duyurdu.

Devletin koronavirüs salgınından faydalanarak fiyatları rekor şekilde arttıran firmalarla mücadelesi devam ediyor. Corona virüsüne ülkemize gelmesinin ardından piyasada bazı suistimaller yaşanırken başta sağlık malzemeleri ile gıda ürünleri olmak üzere fırsatçı yaklaşım sergileyerek faiz zam yapan firmalar en ağır şekilde cezalandırılması.

9 Milyon Liradan Fazla Ceza Kesildi

Fırsatçılara göz açtırılmadığını belirten Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 28 Şubat-25 Mart döneminde maske, kolonya ve gıda gibi ürünlerin fiyatı ile ilgili 6448 firma ve 13 bin 280 ürünün denetlendiğini söyledi. Bakan Pekcan yaptığı açıklamada ürünlerde fahiş fiyat artışı ile ilgili reklam kurulunun son toplantısında 189 firmaya 9 milyon 147 bin 31 lira para cezası kesilmesinin kararlaştırıldığını açıkladı.

26 Mar 2020 - 11:32 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.

02

Abdullah Kadakal - 1ay önce 1kutu maske 100adet 20tl aldım 10gün önce adet 8 tl aldım böyle fırsatçıları yok edin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mart 11:32
01

ayhan mert - biz sağlık çalışanları olarak lütfen yetkilileri dinleyelim evde kalın hayat eve sığar inşAllah bu günleri en az kayıpla atlatacağız lütfen evde kalın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mart 11:32


Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler