Kısa Çalışma Ödeneği Başvuruları Yarın Başlıyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk yarından itibaren kısa çalışma ödeneği başvurularının başlayacağını duyurdu. Başvurular elektronik ortamda kabul edilecek.

Türkiye'de yaklaşık 10 gün önce ilk coronavirüs vakasının tespit edilmesinin ardından birçok işletme kepenk Kapattı ya da devlet kararı ile kapatmak zorunda kaldı. Salgının ne zamana kadar devam edeceği bilinmezken on binlerce esnaf işçilerinin işine son vermek için kısa çalışma ödemeyi bekliyor. Bu ödeneği çıkması durumunda işverenler işçilerine izin verebiliyor ve işçilerin maaşı 3 ay devlet tarafından ödeniyor. Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk işçilerin ve işverenlerin beklediği güzel haberi verdi.

Başvurular Yarın Başlıyor

Bakan Selçuk yazılı bir açıklama yaparak yeni tip coronavirüsten olumsuz etkilenen ve bu sebeple kısa çalışma uygulamasından yararlanmak isteyen işverenlerin yarından itibaren İŞKUR İl müdürlükleri ve hizmet merkezlerine özel olarak oluşturulan elektronik posta adresleri üzerinden gerekli belgeleri göndererek başvurularını yapabileceklerini söyledi. Bakan Selçuk aynı zamanda başvurularla ilgili açıklamaların "www.iskur.gov.tr"Adresi üzerinden yapılacağını dile getirdi.

İŞKUR Yönetim Kurulu Süreci Hızlandırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile kısa çalışma ödeneğinin devreye alındığını belirten Selçuk, İŞKUR yönetim kurulunun da bu süreci hızlandırmak adına başvuruların yapılması için bir karar aldığını ifade etti. Bakan Selçuk kısa çalışma ödemelerinin Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı tarafından yapılacak olan uygunluk tespitinin ardından gerçekleştirileceğini belirtirken, başvuruların yapılması ve sonuçlandırılmasına ilişkin sürece İŞKUR internet sitesinden detaylı olarak duyurulacağını ifade etti.

22 Mar 2020 - 10:02 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.

04

İdris - Peki günlük çalışan insatcilar ne yapacak hep maaşı olanlara destek olunuyor biz inşaatçılar betonmu yiyelim arkadaş birileri bu işi acilen düzeltsin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Mart 10:02
02

Erhan - Peki işveren işçiye bu desteği vermezse ne yapması gerekiyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Mart 10:02
01

Ömer sümer - Peki günlük çalışan insatcilar ne yapacak hep maaşı olanlara destek olunuyor biz inşaatçılar betonmu yiyelim arkadaş birileri bu işi acilen düzeltsin

Kapat

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Mart 10:02


Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler