Koronavirüs süreci vatandaşın cebini nasıl etkiledi? 26 ilden vatandaşlar yanıtladı

ANAR Araştırma Şirketi tarafından gerçekleştirilen ve 26 ili kapsayan ankette, koronavirüs sürecinde vatandaşların en çok ekonomik endişe yaşadığı ortaya çıktı.

Koronavirüs süreci vatandaşın cebini nasıl etkiledi? 26 ilden vatandaşlar yanıtladı
Haber albümü için resme tıklayın

ANAR Araştırma Şirketi tarafından gerçekleştirilen ve 26 ili kapsayan ankette, koronavirüs sürecinde vatandaşların en çok ekonomik endişe yaşadığı ortaya çıktı. Ankete katılım gösteren vatandaşların büyük bir kısmı ülkedeki pandemi sürecinin dışında en büyük sorunun ekonomi olduğunu söylediği ve yüzde 50’si salgın sürecinde gelirlerinde azalma yaşandığını belirttiği görüldü.

Yüzde 70’i Ekonomi Sorununa Dikkat Çekti

Ankara Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından 9-18 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen ve 26 ilde yaşayan 2 bin 43 kişiyi kapsayan ‘Kovid-19 Salgını Kamuoyu Algı ve Tutum Araştırması’, ‘Bilgisayar Destekli Telefonla Anket’ yöntemi ile gerçekleştirildi. Söz konusu araştırmada yaş, cinsiyet, parti ve lokasyon tercihi kotaları uygulanırken söz konusu anket, seçmen yaşı olan 18 yaş ve üzerindeki kişilerle gerçekleştirildi. Anketin sonuçlarına göre yüzde 77,6’lık kısım ülkedeki koronavirüs salgını dışındaki en büyük sorunun ekonomi olduğunu söyledi.

Yüzde 50’si Gelirinin Azaldığını Söyledi

Ankete katılan vatandaşların yüzde 50’si ise koronavirüs salgını sürecinde gelirlerinin azaldığını söyledi. Öte yandan katılımcıların büyük çoğunluğu ülkemizde pandemi süreci haricinde en büyük sorunun ekonomi olduğunu hemen ardından onu yüzde 3,7 oranla terör/güvenlik sorununun takip ettiğini belirtti. 2020 yılının Şubat ayında yapılan ankette ülkedeki en büyük sorun ekonomi diyenlerin oranı yüzde 70,2 iken son yapılan ankette bu oranın yüzde 77,6 olması dikkat çekti.

25 May 2020 - 14:25 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler