Museum hotel isim tartışması mahkemeye taşındı

Türkiye'nin ilk müze otel konseptinde sahip Museum Hotel ve 2019 yılının son aylarında faaliyete geçecek olan The Museum Hotel Antakya arasında başlayan isim tartışması bir kez daha mahkemeye taşındı.

Kapadokya'da 2002 yılında özgün konsepti ile hizmet vermeye devam eden ve uluslararası birçok ödülün sahibi olan Museum Hotel ile The Museum Hotel Antakya arasında başlayan isim tartışması yeniden mahkemeye taşındı. The Museum Hotel Antakya, isim benzerliği nedeniyle Turizm Bakanlığı tarafından Turizm işletme belgesini iptal edilmesi sonrasında 5 Eylül 2019 tarihinde bakanlığa karşı dava açmıştı. Museum Hotel'in kurucusu Ömer Tosun, yaşananlar hakkında ve mahkeme sürecinde bilgi verirken Museum Hotel adının başına ya da sonuna herhangi bir ek getirilerek kullanılmasının hukuka aykırı olduğunu dile getirdi. Bu sürecin sonuna kadar takip edeceklerini belirten Tosun, gereken bütün hukuki önlemleri alacaklarını da sözlerine ekledi.

Bakanlığın gösterdiği duyarlılığa teşekkür etti

Kültür ve Turizm Bakanlığı kontrolör raporuna aykırı olarak otelin kendi isimlerini kullanmaya devam ettiğini belirten Tosun, bakanlığın belgeyi iptal etme kararı vermesinden dolayı memnuniyet duyduklarını söyleyerek bakanlığa teşekkürlerini iletti.

Şubemiz zannediliyor

Ömer Tosun açıklamasının devamında İsim benzerliği nedeniyle yerli ve yabancı ziyaretçiler nezdinde karışıklığın ortaya çıktığını belirterek, Antakya'ya gitmek isteyen kişilerin Bu oteli kendi şubeleri zannettiklerini, bu nedenle de zor durumda kaldıklarını dile getirdi. Yüzlerce kişinin oteli arayarak ya da sosyal medya üzerinden mesaj atarak Antakya'da şubeleri olup olmadığını olduğunu bilir, uzun vadede Bu durumun karşı taraf için de sağlıksız bir durum olduğunu dile getirdi.

30 Eki 2019 - 15:54 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler