Öğrenim kredisini ödeyemeyen gençler için yeni formül yolda

Türkiye'de üniversite yıllarında öğrenim kredisi alan ve borcunu ödeyemeyen 5 milyon kadar genç bulunuyor. Uzun zamandan beri bu soruna çözüm bekleyen gençleri sevindirecek haber hükümetten geldi.

Türkiye'de öğrenim kredisi borcunu ödeyemeyen yaklaşık 5 milyon genç için AK Parti hükümeti tarafından düğmeye basıldı. Gençlerin öğrenim kredisi ödemelerini kolaylaştırmak için hükümet yeni bir düzenleme yapmaya hazırlanıyor. Şu anki sistemde öğrenciler mezun olduktan 2 yıl sonra borcunu ödemezse icra ile karşı karşıya kalıyor. Ancak yapılacak olan bu yeni düzenleme ile birlikte öğrencilere iş bulduktan sonra ödeme seçeneği getirilecek.

Çalışmalara başlandı

AK Parti tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında karşılıksız çeke hapis cezasına karşı da bir çalışma yapılıyor. Eğitim kredisi Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan yasal düzenlemelerde yer almazken kredi mağdurları ve çek mağdurları hem iktidar partisinde hem de muhalefette karşılık buldu. Yapılan düzenlemelerin yeni yasalara girme olasılığı da gündeme gelmeye başladı.

Muhalefet borçlarının faizlerinin silinmesini talep etti

Alınan bilgiye göre muhalefet partileri TBMM'de yeni yasa tekliflerini gündeme getirdi. Aynı zamanda AK Parti'de yapılan toplantılarda da bu konuların gündeme geldiği öğrenildi. Özellikle yapılan toplantılarda Kredi Yurtlar Kurumu kredi borçları nedeniyle icra takiplerinin artması sonucu borç faizlerinin silinmesi gündeme geliyor. AK Parti'de son grup toplantısında Kredi Yurtlar Kurumu konusunun yanı sıra karşılıksız çek verenlere hapis cezasının kaldırılması da masaya yatırıldı. Alınan bilgiye göre AK Parti kurmayları karşılıksız çekte hapis cezasının kaldırılmasını istiyor. Yapılan toplantılarda ödeme güçlüğü çeken kişilerin zaten hapse girdikten sonra borcunu ödeme imkanı olmadığı bu durumla ilgili olarak bir düzenlemenin infaz yasasına girme olasılığının olduğu belirtiliyor.

Ödemeler iş bulduktan sonra başlayabilir

Türkiye'de 5 milyon genci yakından ilgilendiren eğitim kredisi borçları hakkında söz konusu düşünceler devreye girerse öğrenciler artık 2 yıl sonra borcunu ödemek yerine iş bulduktan sonra ödemeye başlayacak. Mevcut sistemde KYK borcu olan öğrencilerin 2 yıl sonra ödemelerini yapmaları gerekiyor aksi halde icra durumu ile karşı karşıya kalıyor.

19 Kas 2019 - 14:08 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler