Şehirlerarası ulaşımda indirim geliyor! Bilet fiyatları ne kadar olacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan gelen son açıklamada, şehirlerarası ulaşımda otobüs fiyatlarında indirim yapılacağı duyuruldu.

Şehirlerarası ulaşımda indirim geliyor! Bilet fiyatları ne kadar olacak?
Haber albümü için resme tıklayın

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan gelen son açıklamada, şehirlerarası ulaşımda otobüs fiyatlarında indirim yapılacağı duyuruldu. Bakanlık, bilet fiyatlarında yüzde 30-40 aralığında indirim sağlanacağını ve söz konusu indirim için yeni bir düzenleme hazırladığını duyurdu.

Bakanlık Harekete Geçti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, normalleşme sürecine geçtiğimiz bugünlerde otobüs bilet fiyatları için harekete geçti. Bakanlık, fiyatlarda yüzde 30 ila 40’lık indirim için bir tebliğ hazırladı. Söz konusu tebliğin önümüzdeki günlerde Resmi Gazete’de yayımlanması bekleniyor.

Bilet Fiyatları Zamlanmıştı

Dünya genelini etkileyen ve ülkemizde de hala devam etmekte olan koronavirüs salgını sebebiyle otobüs bilet fiyatlarında büyük bir artış yaşanmıştı. Büyük tepkilere sebep olan zamların artından Bakanlık harekete geçti ve Mayıs ayında hazırladığı tebliğ ile otobüs bilet fiyatları için bir tavan fiyat uygulaması getirmişti.

Tavan Fiyat Uygulaması

Bakanlık tarafından getirilen tavan fiyat uygulaması ile yurt içi yolcu taşımacılığı yapmakta olan firmaların üstlendiği ilave maliyetler dikkate alınarak, kara yolu ile yurt içi yolcu taşımacılığı alanında belirlenmiş olan fiyatların 31 Temmuz’a kadar geçerli olacağı duyurulmuştu. Belirlenen tavan fiyatlar kapsamında, 100 kilometre mesafe için alınacak olan tavan bilet ücreti 100 TL, 2000 kilometre ve üzeri mesafelerde ise alınacak olan tavan ücret 500 TL olarak belirlenmişti. Bu uygulama öncesinde salgın sürecinde fahiş fiyatla yolcu taşıyan bazı fırsatçılar ortaya çıktı ve Bakanlık fırsatçıların önünü kesmek için söz konusu tavan fiyat uygulamasını geliştirdi.

11 Haz 2020 - 10:52 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler