16 Mayıs 2020 Türkiye koronavirüs vaka ve ölü sayısı

Sağlık Bakanlığı tarafından günlük olarak aktarılan koronavirüs tablosuna göre son 24 saat içinde 41 vatandaşımız daha koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti.

16 Mayıs 2020 Türkiye koronavirüs vaka ve ölü sayısı
Haber albümü için resme tıklayın

Sağlık Bakanlığı tarafından günlük olarak aktarılan koronavirüs tablosuna göre son 24 saat içinde 41 vatandaşımız daha koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti.  Bugün yapılan testler sonucunda ortaya çıkan yeni vaka sayısı 1.610 olarak açıklanırken toplam vaka sayısı 148.067 olarak aktarıldı.

Toplam Kaç Kişi Vefat Etti?

Bakanlık tarafından son 24 saate ait paylaşılan verilerde, koronavirüse yakalanan ve hayatını kaybeden kişi sayısı bugün 41 kişi olarak açıklandı. Belirtilen son rakamlarla beraber toplam vefat sayısı 4.096'ya ulaştı.

Toplam Vaka Sayısı Kaç Oldu?

Bugün yapılan 42.236 koronavirüs testi sonucunda 1.610 yeni vaka tespit edilirken belirlenen yeni vakalarla beraber toplam vaka sayısı 148.067'ye ulaştı. Türkiye'de bugüne kadar toplam 1.589.625 koronavirüs testi uygulandı.

Bugün İyileşen Hasta Sayısı

Sağlık Bakanlığı tarafından günlük olarak aktarılan verilere göre, bugün 2.004 hasta koronavirüsü yenerek sağlığına kavuştu. Bu rakamlarla beraber toplam iyileşen hasta sayısı 108.137'ye ulaştı.

Toplam Yoğun Bakım ve Entübe Hasta Sayısı

Koronavirüse yakalanan ve yoğun bakımda tedavi gören toplam hasta sayısı 906 olarak aktarılırken entübe hasta sayısı ise 474olarak belirtildi.

Sağlık Bakanı Koca'dan 'Evde Kalalım' Çağrısı

Bakanlık tarafından güncellenen koronavirüs tablosunu sosyal medya hesabından paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yoğun bakım hasta sayısı ise vefat eden hasta sayısında azalma yaşandığını, iyileşme hızında ise öngörülebilir bir yavaşlama yaşandığını ifade etti. Koronavirüsün yayılmasına karşı verilen mücadelede evde kalınan günlerin rolünün çok büyük olduğunun altını çizen Bakan Koca, 'Evde kalalım' çağrısı ile bir kez daha herkesi uyardı.

16 May 2020 - 20:05 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler