22 Nisan 2020 Türkiye koronavirüs vaka ve ölü sayısı

Sağlık Bakanlığı tarafından günlük olarak verilen koronavirüs tablosuna göre, 22 Nisan 2020 Çarşamba günü koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden kişi sayısı 117 kişi daha artarak toplamda 2.376’ya ulaştı.

22 Nisan 2020 Türkiye koronavirüs vaka ve ölü sayısı
Haber albümü için resme tıklayın

Sağlık Bakanlığı tarafından günlük olarak verilen koronavirüs tablosuna göre, 22 Nisan 2020 Çarşamba günü koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden kişi sayısı 117 kişi daha artarak toplamda 2.376’ya ulaştı. Günlük olarak açıklanan koronavirüs tablosuna göre, bugün toplamda 37.535 test yapıldı ve son 24 saat içinde tespit edilen vaka sayısı 3.083 olarak açıklandı.

Son 24 Saatte 117 Kişi Daha Hayatını Kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün gerçekleştirilen Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında gerçekleştirdiği basın toplantısında Sağlık Bakanlığı tarafından günlük olarak düzenlenen koronavirüs tablosuyla ilgili bilgi verdi. Son 24 saat içinde 117 kişinin daha koronavirüs sebebiyle hayatını kaybettiğini duyuran Koca, salgın sebebiyle hayatını kaybeden kişi sayısının toplamda 2.376'ya ulaştığını aktardı.

İyileşen Hasta Sayısı Artıyor

Bakan Koca'nın toplantı sonrasında verdiği bilgilere göre, Türkiye'nin günlük koronavirüs tablosuna bakıldığında bugün hastalığı atlatan ve iyileşerek sağlığına kavuşan hasta sayısında büyük artış görüldü. Son 24 saatte koronavirüs hastalığını yemerek iyileşen hasta sayısı 1.559 olarak açıklandı. Bu rakamla birlikte toplam iyileşen hasta sayısı 16.477'ye ulaştı.

Toplam Vaka Sayısı 98 Bin 674

Bakanlık tarafından düzenlenen koronavirüs tablosuna göre, son 24 saatte yapılan 37.535 koronavirüs testi sonucunda bugün 3.083 yeni vaka tespit edildi. Açıklanan bu rakamlara göre Türkiye'nin toplam koronavirüs vaka sayısı 98.674'e ulaştı.

Toplam Yoğun Bakım ve Entübe Hasta Sayısı

Öte yandan açıklanan son tabloya bakıldığında, toplam yoğun bakım hasta sayısı1.814 olarak karşımıza çıkarken entübe olan hasta sayısı ise 985 olarak aktarıldı.

'İstersek Başarırız'

Sağlık Bakanı Koca koronavirüs salgınıyla ilgili verdiği önemli bilgilerle beraber uyarılarını da sık sık yineledi. 'İstersek başarırız' diyen Bakan Koca, tek yapılması gerekenin düşünceli ve bilinçli hareket etmekten asla taviz vermemek olduğunu ifade etti. Ulaşılacak olan güzel yarınların bugün alınacak olan tedbirler sayesinde olduğunu söyleyen Koca, sorumlulukların bir an bile unutulmaması gerektiğini belirterek temas, mesafe ve izolasyon ifadelerine yeniden vurgu yaptı.

22 Nis 2020 - 20:09 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler