4 günlük sokağa çıkma yasağının detayları açıklandı! Marketler açık olacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan 4 günlük sokağa çıkma yasağının detayları belli oldu. 23 Nisan’da başlayarak 26 Nisan’a kadar devam edecek olan sokağa çıkma yasağı kapsamında merak edilen her şey yanıt buldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan 4 günlük sokağa çıkma yasağının detayları belli oldu. 23 Nisan’da başlayarak 26 Nisan’a kadar devam edecek olan sokağa çıkma yasağı kapsamında merak edilen her şey yanıt buldu. Türkiye’de etkisini devam ettiren yeni tip koronavirüs salgını kapsamında alınan tedbirler ile birlikte 23 Nisan tarihinde başlayarak 26 Nisan’da son bulacak olan 4 günlük sokağa çıka yasağına göre bakkallar ve marketlerin açık olup olmayacağı sorusu yanıt buldu. İşte yasakla ilgili tüm detaylar…

Bakkallar ve Marketler Açık Olacak Mı?

30 il ve Zonguldak’ta uygulanacak olan 4 günlük sokağa çıkma yasağının duyurusunu Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı. Sokağa çıkma yasağı açıklamasının ardından pek çok detay merak edilmeye başlandı. Alınan bilgilere göre, 21-22 Nisan tarihlerinde bakkal ve marketlerin kısıtlı saatlerde açık olacağı belirtilirken fırınların 4 gün boyunca hizmet vereceği belirtildi.

Market ve Bakkallar Hangi Saatlerde Açık Olacak

Dün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısında detayları görüşülen ve değerlendirmesi yapıldıktan sonra alınan sokağa çıkma yasağı kapsamında 21 Nisan Salı ve 22 Nisan Çarşamba tarihlerinde bakkal ve marketlerin saat 08.00-23.00 arasında açık olmasına karar verildi. Sokağa çıkma yasağının başladığı 23 Nisan Perşembe ve 24 Nisan Cuma günleri ise market ve bakkalların saat 09.00-14.00 aralığında açık olması bekleniyor. Yapılan açıklamaya göre, verilen bu tarih ve saat aralığında 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı olan vatandaşlar haricinde verilen bu tarih ve saat aralığında vatandaşların araç kullanmamak şartıyla ikametlerine en yakın olan market ve bakkallara giderek ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Ayrıca verilen saat aralıklarında market ve bakkallar evlere satışta gerçekleştirebilecek.

25-26 Nisan'da Market ve Bakkallar Kapalı Olacak

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği 25 Nisan Cumartesi ve 26 Nisan Pazar gününde ise market ve bakkalların kapalı olacağı ancak sokağa çıkma yasağının süreceği 4 gün boyunca ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerlerinin sadece ekmek satan bayilerinin açık olacağı bilgisi paylaşıldı.

21 Nis 2020 - 10:41 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler