AK Parti 11 maddelik sosyal medya teklifi hazırladı! Sosyal medya teklifinde hangi maddeler var?

AK Parti tarafından hazırlanan 11 maddelik sosyal medya teklifinde Almanya modeli örnek alındı.

AK Parti 11 maddelik sosyal medya teklifi hazırladı! Sosyal medya teklifinde hangi maddeler var?
AK Parti 11 maddelik sosyal medya teklifi hazırladı! Sosyal medya teklifinde hangi maddeler var?
Haber albümü için resme tıklayın

AK Parti tarafından hazırlanan 11 maddelik sosyal medya teklifinde Almanya modeli örnek alındı. Bu hafta Meclise sunulacak olan sosyal medya düzenlemesi ile ilgili teklife göre Türkiye’den günlük erişimi bir milyonu aşan yurt içi veya yurt dışı kaynaklı olan sosyal ağ sağlayıcıları Türkiye’de temsilci bulunduracak.

Almanya Modeli Örnek Alınacak

AK Parti tarafından hazırlanan 11 maddelik sosyal medya düzenlemesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu. Son bir düzenleme yapılan ve 11 maddeden oluşan sosyal medya düzenlemesinin Meclis tatile girmeden yasalaşması öngörülüyor. Hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulan hem de MHP’ye gönderilen bu teklifin yarın muhalefet partilerine de iletilmesi bekleniyor. AK Parti’nin hazırladığı sosyal medya düzenlemesinde Almanya modelinin örnek alındığı öğrenilirken günlük erişimi bir milyonu aşan yurt içi ve yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılarının Türkiye’de temsilci bulundurmalarının zorunlu kılınacağı da öğrenildi.

Para Cezası Uygulanabilecek

Bu hafta Meclise sunulacak olan sosyal medya düzenlemesine göre yükümlülüğü yerine getirmeyen sosyal ağ sağlayıcısının internet trafiği bant genişliği ilk olarak yüzde 50 daha sonra yüzde 95 olarak daraltılacak. Türkiye’deki kullanıcıların verilerini Türkiye’de barındırmak zorunda olan sosyal ağ sağlayıcıları bu yükümlülüğü yerine getirmemesi ve  erişim engelleme veya içerik çıkarılması kararlarının uygulanmasına ilişkin rapor bildirimi yükümlülüğünü yerine getirmemeleri halinde para cezası uygulaması ile karşılaşabilecek.

20 Tem 2020 - 23:14 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler