Alaattin Çakıcı kimdir? Alaattin Çakıcı ne zaman tahliye edilecek?

Mecliste kabul edilen ve Resmi Gazete’de yayımlanan af yasasının ardından sosyal medyanın en çok konuşulan ismi olan Alaattin Çakıcı ile ilgili birçok bilgi merak edilmeye başlandı. 2018 yılında tahliye edildiği Sincan Kapalı Cezaevi’nden bugün tahliye edilmesi beklenen Alaattin Çakıcı’nın kaç yaşında ve nereli olduğuna dair birçok kişi araştırmalarda bulunuyor.

Alaattin Çakıcı kimdir? Alaattin Çakıcı ne zaman tahliye edilecek?
Haber albümü için resme tıklayın

Mecliste kabul edilen ve Resmi Gazete’de yayımlanan af yasasının ardından sosyal medyanın en çok konuşulan ismi olan Alaattin Çakıcı ile ilgili birçok bilgi merak edilmeye başlandı. 2018 yılında tahliye edildiği Sincan Kapalı Cezaevi’nden bugün tahliye edilmesi beklenen Alaattin Çakıcı’nın kaç yaşında ve nereli olduğuna dair birçok kişi araştırmalarda bulunuyor. Resmi Gazete’de yayımlanan af yasasında 65 yaş üstü olanlara verilen önceliklerden yararlanarak tahliye olacak olan Alaattin Çakıcı ile ilgili tüm bilgiler haberimizde…

Alaattin Çakıcı Kimdir?

30 Ocak 1953 tarihine Trabzon'da dünyaya gelen Alaattin Çakıcı’nın ikisi erkek ikisi kız olmak üzere 4 kardeşi bulunuyor. Çakıcı ailesi İstanbul’a göç etmesinin ardından baba Ali Çakıcı Gültepe semtinde bir kahvehane işletmeye başladı. 1980 yılı öncesinde babası Ali Çakıcı ve kardeşi Gençağa Çakıcı ile beraber MHP Ülkü Ocaklarına dahil olan Alaattin Çakıcı, 1979 yılında saldırıya uğrayarak vuruldu ve yaralı olarak kurtuldu. Babası Ali Çakıcı ise uğradığı bir saldırı sonucunda 5 Mayıs 1980 tarihinde hayatını kaybetti. Alaattin Çakıcı, 1980 yılında gerçekleşen Askeri Darbe ile tutuklandı. MHP ve Ülkücü kuruluşlar davasından yargılanan ancak somut delil yetersizliğinden dolayı 1982 yılında serbest kalan Çakıcı, 1987 yılında yurt dışına çıktı ancak kısa sürede Türkiye’ye yeniden geri döndü. Kendisine ASALA ile mücadele etme konusunda gelen teklifi kabul etti ve Kontr-terör dış ve iç operasyonlar birimi kapsamında özel askeri eğitim aldı. Askeri eğitimin ardından tim komutanı olarak görevlendirildive tarihler 1990’ı gösterirken yaralama suçuyla bir süre tutuklu kalan Çakıcı, 1995 yılının Şubat ayında gazete ve televizyonlara bülten şeklinde faks çekerek Dev-Sol lideri olan Dursun Karataş’ı öldüreceği duyurusunu yaptı. 1972 yılında hayatını birleştirdiği Gönül Çakıcı ile evliliklerinden Ali, Aytül ve Betül isimli 3 çocuğu dünyaya geldi. Bir dönem eşinden boşanan Alaattin Çakıcı, ünlü kabadayılardan olan Dündar Kılıç’ın kızı Uğur Kılıç ile 1991 yılında Trabzon’da hayatını birleştirmişti. Bu evlilik 1994 yılında son buldu. 1995 yılının Ocak ayında eski eşi Uğur Kılıç’ın ölümünde azmettirici olarak 19 yıl 2 ay ceza aldı. Yurt dışında kaldığı süre zarfında, Belçika, ABD, İtalya, Brezilya, Singapur, Güney Afrika, Fransa ve Japonya’da dolaştığı belirlenen Çakıcı, 17 Ağustos 1998 yılında Türk ve Avusturya polisinin ortak operasyonuyla Fransa’da yakalanarak bir süre sonra Türkiye’ye iade edildi. 1999 yılında Kartal cezaevine konan Çakıcı, 2002 tarihinde serbest kaldı.

Karagümrük Baskını Davası’ndan Dolayı Hapis Cezası Aldı

Alaattin Çakıcı, Karagümrük Baskını davası dolayısıyla 2004 yılının Nisan ayında 3 yıl 4 aylık hapis cezasına çarptırıldı. Hakkında çıkarılan yakalama kararının ardından 2004 yılının Temmuz ayında Avusturya Graz kentinde yakalandı. 2004 yılının Ekim ayında Türkiye’ye iade edilen Çakıcı, Tekirdağ Cezaevi’ne konuldu ve tarihler 15 Temmuz 2016 yılını gösterirken Bolu F Tipi Cezaevi’ne nakli gerçekleştirildi. 2017 yılının Mart ayında ise Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde yer alan F Tipi Cezaevi’ne nakledildi. Çakıcı’nın Bolu Cezaevi’nde tutuklu bulunduğu dönemde çeşitli gerekçelerle 10 ay daha hapis cezası aldığı öğrenildi. Bugünlerde tahliye kararı beklenen Alaattin Çakıcı, son evliliğini 3 çocuğunun annesi olan ilk eşi Gönül Kurtuluş ile yaptı.

15 Nis 2020 - 16:52 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler