Barış Pınarı Harekatı bütün YPG’li teröristler bölgeden çekilirse duracak

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, ABD ile varılan anlaşma sonucu 120 saatliğine durdurulan Barış Pınarı Harekatı hakkında yeni açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye'nin Suriye'de başlattığı ve ABD ile varılan anlaşma neticesinde 120 saatliğine duran Barış Pınarı Harekatı hakkında yeni açıklamalar yaptı. Bölgedeki teröristlerin tamamen çekildiğinden emin olunması durumunda Barış Pınarı Harekatı’nın duracağını söyleyen kalın, ancak mutabakata rağmen ihlaller yaşanmaya devam ettiğini, terör örgütünün bir an önce çekilmemesi durumunda yeniden harekatın başlayacağını dile getirdi.

Yaklaşık 20 kez ihlal etti

Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim kalın açıklamasının devamında Amerika ve Türkiye arasında yapılan mutabakatın ilk aşamasının Barış Pınarı Harekatı'na 120 saat ara verilmesi olduğunu belirterek, ikinci aşamada ise teröristlerin bölgeden tamamen çekilmesi olduğunu ifade etti. Kalın, bu sabah itibarıyla örgütün mutabakatı yaptığı saldırılarla yaklaşık 20 kez ihlal ettiğini ifade ederek, bu ihlaller nedeniyle Suriye'de 1 Türk askerinin şehit olduğunu dile getirdi.

 Yarın akşama kadar bölgeden ayrılmış olmaları gerekiyor

Teröristlerin güvenli bölgeden çekilmesi için dün izin verildiğini söyleyen İbrahim kalın, 86 araç ve ambulansla terörist unsurların bölgeden taşıdıklarını ve bu sırada hiç bir olayın yaşanmadığını dile getirdi.

120 saatlik sürenin uzaması mümkün değil

İbrahim kalın açıklamasının devamında verilen 120 saatlik sürenin uzatılmasının mümkün olmadığını belirtirken, bölgeden teröristlerin tamamen çekildiğinden emin olduktan sonra Barış Pınarı Harekatı'nın biteceğini aksi halde operasyonun devam edeceğini dile getirdi.

22 Eki 2019 - 10:52 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler