Bir döneme damga vurmuştu Gezi Parkı davasında karar açıklandı

Bir dönem Türkiye’de gerçekleştirilen Gezi Parkı eylemleri sonucunda tutuklu yargılanan Osman Kavala ve tutuksuz yargılanan 15 sanık için mahkeme kararını verdi.

Bir döneme damga vurmuştu Gezi Parkı davasında karar açıklandı
Haber albümü için resme tıklayın

Bir dönem Türkiye’de gerçekleştirilen Gezi Parkı eylemleri sonucunda tutuklu yargılanan Osman Kavala ve tutuksuz yargılanan 15 sanık için mahkeme kararını verdi. Gezi Parkı eylemlerinden dolayı 840 gündür cezaevinde bulunan ve tutuksuz olarak yargılanan 15 sanık için bugün karar verildi.

Osman Kavala ve 15 Sanık İçin Beraat Kararı Verildi

Bugün Silivri’de İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Gezi Parkı davasının 6. Duruşmasında 840 gündür tutuklu bulunan Osman Kavala ve tutuksuz olarak yargılanan 15 sanık için karar verildi. ’Hükümeti oradan kaldırmaya teşebbüs’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet istemiyle toplamda 606 yoldan 2 bin 970 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan Osman Kavala, Yiğit Aksakoğlu, Mücella Yapıcı ve diğer sanıklar için beraat kararı verildi.

Aralarında İş Adamı Osman Kavala’da Yer Alıyor

Bir dönem Türkiye’nin dört bir yanında gün geçtikçe büyüyerek devam eden Gezi Parkı eylemleri kapsamında aralarında iş adamı Osman Kavala, gazeteci Can Dündar, Ayşe Mücella Yapıcı ve oyuncu Mehmet Ali Alabora’nın da yer aldığı 1’i tutuklu olan ve 6’sı firari olan 16 sanık hakkında karar açıklandı. Sanıkların bütün suçlarından beraat ettiği ve tutuklu olan tek sanık Osman Kavala’nın da tahliyesine karar verildiği öğrenildi.

Olayın Geçmişi

2013 yılında İstanbul Taksim’de Gezi Parkı’nda ağaçların sökülerek yerine askeri kışla yapılmak istenmesine karşı olarak başlatılan ve her geçen gün büyüyerek Türkiye’nin dört bir yanına yayılan Gezi Parkı eylemlerine yönelik ilk soruşturma dönemin anayasal suçlarına bakan savcısı Muammer Aktaş tarafından başlatılmıştı. Daha sonra 17-25 Aralık operasyonlarının hemen sonrasında hakkında FETÖ soruşturması başlatılan ve görevinden alınan Muammer Aktaş yurt dışına kaçtı. 2013 yılında rafa kaldırılan Gezi Parkı soruşturması aradan 4 yıl geçtikten sonra FETÖ’cü bir savcının hazırladığı dosya ile yeniden açıldı. Açılan Gezi Parkı soruşturmasında sanıklar ‘Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle toplamda 606 yıldan 2 bin 970 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmasına başlanmıştı.

18 Şub 2020 - 15:30 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler