Çırağa palangayla işkence davasında iki kardeş tutuklandı

Konya'nın Karatay ilçesinde yanlarında çalışan çırağa vida numarasını unuttuğu gerekçesiyle palangaya bağlayarak işkence eden Murat C. ile kardeşi Mehmet C., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Konya’nın Karatay ilçesinde yaşanan olayda kendilerine çıraklık yapan E.A.Y.’yi halk arasında ‘caraskal’ olarak tabir edilen palangayla bağladıktan sonra tavana astıkları iddia edilen Murat C. ve abisi Mehmet C. adındaki iki kardeş, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılsa da savcılık tarafından yapılan itiraz üzerine çıkarıldıkları mahkeme tarafından ‘çocuğa eziyet’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.  

Vida Numarasını Unuttuğu İçin Bağlamışlar

İşkenceye maruz kalan E.A.Y., abisi H.H.Y. ile birlikte Eylül ayında araç yedek parça satışı yapan Murat C.’ye ait dükkanda çırak olarak çalışmaya başladı. İşe alındıktan 20 gün sonra dükkan sahibi Murat C., çırağı E.A.Y.’yi vida alması için malzemeciye gönderse de E.A.Y. alacağı vidanın numarasını unuttu ve ağabeyi H.H.Y.’yi arayarak vida numarasını sordu. Vidayı aldıktan sonra iş yerine geri dönen E.A.Y., vida numarasını unuttuğu gerekçesiyle Murat C. tarafından ‘caraskal’ olarak bilinen palangaya bağlanarak tavana asıldı ve pantolunu da yarıya kadar indirildi. Palangada 15 dakika civarında asılı kalan E.A.Y., yine Murat C. tarafından caraskal kırılabilir korkusuyla aşağı indirildi. E.A.Y. ve abisi H.H.Y. korktuklarından dolayı olayı ailesine anlatmadı. E.A.Y., yaşanan bu olaydan sonra iş yerine bir daha hiç gelmedi.

Abiye Dayak

Ağabey H.H.Y. ise 5 Aralık tarihinde bir malzemeyi yanlış büktüğünden dolayı Murat C. tarafından dövüldü. Gözünde morluklar ve yüzünde şişlikler oluşan H.H.Y., hastaneye giderek darp-cebir raporu aldı ve polise giderek Murat C. hakkında şikayetçi oldu. Şikayetin ardından iş yeri sahibi Murat C. ile ilgili ‘kasten yaralama’ suçundan soruşturma açıldı. Bu arada E.A.Y., Murat C.’nin kendisine yaptığı işkenceyi ailesine anlatınca aile, avukatları aracılığıyla işkence fotoğraflarını da dellil olarak gösterip Murat C. ve o esnada dükkanda bulunan Mehmet C. hakkında şikayetçi oldu.

Adli Kontrol İle Serbest Bırakılmışlardı

‘Çocuğa eziyet’ suçlamasıyla gözaltına alınan Murat C. ve kardeşi Mehmet C., adliyeye sevk edildiler ve çıkarıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar. Ancak Cumhuriyet Savcılığı bu karara itiraz edince yeniden gözaltına alınan iki kardeş, çıkarıldıkları mahkeme tarafından ‘çocuğa eziyet’ suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildiler.    

02 Oca 2020 - 17:39 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler