Elazığ'da depremin bilançosu artıyor hayatını kaybedenlerin sayısı 38'e yükseldi

Elazığ'da önceki gün meydana gelen şiddetli depremin ardından kahreden haberler gelmeye devam ediyor. Her geçen gün artan bilanço sonucunda yaşamını yitirenlerin sayısı 38'e yükselirken yaralıların sayısının ise 1607 olduğu açıklandı.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde önceki akşam meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar toplam 38 kişinin hayatını kaybettiği öğrenilirken yaralı olarak 1607 kişi hastaneye başvurdu. Depremin meydana geldiği saatten bu yana göçük altından canlı olarak çıkarılan kişi sayısının ise 45 olduğu öğrenildi.

Göçük altında bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Sürsürü Mahallesi'nde bir binanın enkazında kaldığı tespit edilen 9 kişiden 3'ünün cansız bedeni depremden 38 saat sonra bulundukları yerden çıkarıldı. Yine Sürsürü Mahallesinde bulunan Dilek sitesinin enkazında oldukları tespit edilen 6 kişiye ulaşmak için ekiplerin çalışması devam ederken saat 15.30 sularında 3 kişinin yeri tespit edildi. Ekipler yaptıkları çalışmalar sonucunda 3 kişiden birinin cansız bedenini enkaz altından çıkardı. İsmi öğrenilemeyen kadının cenazesi otopsi yapılmak üzere hastaneye kaldırılırken ekipler hemen ardından yerini tespit ettikleri 2 kişinin daha cansız bedenine ulaştı. Son gelen bilgilere göre depremin ardından ölü sayısı 38'e yükseldi.

Yoğun bakımda 13 hasta Tedavi görüyor

Bugün bir basın toplantısı düzenleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hastanelerde tedavi gören yaralı sayısının 104 olduğunu açıkladı. Elazığ'da yoğun bakımda tedavi gören hasta sayısının 13'e indiğini belirten Fahrettin Koca, 39 saatlik zaman dilimi içerisinde hem UMKE hem de 112 acil ekiplerinin sahada olduğunu hala hizmet vermeye devam ettiklerini dile getirdi. Sağlık Bakanlığı çalışanı Emine Kuştepe’nin Azize Çelik ile yaptığı telefon görüşmesine de değinen Fahrettin koca bu diyaloğun herkesi duygulandırdığını söyledi.

26 Oca 2020 - 18:37 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler