Gümüşhane'de mahalleye inen ayılar vatandaşları tedirgin ediyor

Gümüşhane'de mahalleye kadar inen ayılar vatandaşları tedirgin ederken, konuyla bir açıklama yapan Rıdvan Kullukçu, "Biz, ayıların vurulmaması taraftarıyız. Doğal yaşamlarına geri dönsünler. Bizim tek isteğimiz bu soruna bir çözüm üretilmesi." dedi.

Gümüşhane'de mahalleye inen ayılar vatandaşları tedirgin ediyor
Haber albümü için resme tıklayın

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde son senelerde ayı popülasyonunda ciddi artış yaşandı. Özellikle Artvin ve Trabzon'da avcılar tarafından işkence ile öldürülen ayılar gündemdeki yerini korurken, Gümüşhane'de ise gündüz vakti mahallelere inen ayılar vatandaşları tedirgin ediyor. İldeki Eskibağlar Mahallesi'ne inen ayılar evlerin bahçelerine girerek yiyecek arıyor. Vatandaşlar ise ayıların kendileri açısından tehdit oluşturmaması için bahçelerine yiyecek bırakırken, yetkililerden doğal yaşamlarına bırakılmaları için yardım istiyorlar.

Çözüm Üretilsin

Son 2-3 seneden beri mahalleye ayıların indiğini söyleyen mahalle sakinlerinden Rıdvan Kullukçu, "Mahallemizde arıcılık ile uğraşanlar var. Bana göre ayılar aç kaldığı için mahallemize iniyorlar. Bizler için şu ana kadar bir tehdit oluşturmadılar. Ama bu tehdit oluşturmayacağı manasına gelmiyor. Mutlaka biriyle karşılacak. Biz, mahalle halkı olarak ayıların vurulması taraftarı değiliz. Doğal yaşamlarına geri dönmeleri için bir çözüm üretilsin. Ayılardan şimdilik bir şikayetimiz bulunmuyor. Onları seviyoruz. Diğer hayvanların yanı sıra onlara da yiyecek bırakıyoruz. Ayılar doğal ortamlarında yemlenirse mahalleye inmezler. Aç kaldıkları zaman bizler açısından tehdit oluşturabilir. Bunun önüne geçmek içinde onlara yiyecek veriyoruz." dedi.

Korkarak Çalışıyoruz

80 yaşındaki mahalle sakini Sevgi Tuncay ise "Bahçede çalıştığım esnada bir ses duydum. Kafamı kaldırdığım zaman ayıyı gördüm. Galiba aç olduğundan dolayı bahçeme girmiş. Bahçemde sebzelerim var. Hayvanlara zarar gelmesini istemiyoruz. Onları doğal yaşamlarına bıraksınlar. Burası bir mahalle ve burada insanlar yaşıyor. Aç bir ayıya ne verebiliriz ki. Bahçemde çalışmaya korkuyorum." şeklinde konuştu.   

18 Tem 2020 - 10:20 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler