HDP’li Belediye vatandaşı çıldırttı! ‘Burası Türkiye Cumhuriyeti’ sloganları atıldı

Kars’ta HDP’li Belediye tarafından ikinci defa yapılan ‘Toplu Taşıma Hattı’ ihalesinde vatandaş adeta öfkeden deliye döndü.

HDP’li Belediye  vatandaşı çıldırttı! ‘Burası Türkiye Cumhuriyeti’ sloganları atıldı
Haber albümü için resme tıklayın

Kars’ta HDP’li Belediye tarafından ikinci defa yapılan ‘Toplu Taşıma Hattı’ ihalesinde vatandaş adeta öfkeden deliye döndü. Toplu taşıma hattı ihalesinde dolmuşçular ve belediye personelleri arasında gerginlik yaşandığı görülürken gerginliğin daha fazla büyümesi polisler tarafından engellendi.

2 Gündür Seslerini Duyurmaya Çalışıyorlar

Kars Belediye Başkanlığı tarafından 13 Mart 2020 tarihinde kent merkezindeki 78 aracın hat işletim hakkı ihalesi iptal edilmiş ve ihale bugün yeniden yapılmak istenmişti. 2 gündür Cumhuriyet Meydan’ında toplanan ve seslerini duyurmaya çalışan dolmuş esnafı ise protestolarını sürdürürken bugünkü ihale saatine kısa bir zaman kala belediye hizmet binası önünde bir araya geldiler. İhaleye katılmak isteyen ve binaya giren dolmuşçular ile belediye personelleri arasında gerginlik yaşandığı görüldü. Yaşanan arbedeye polis ekipleri müdahale ederken olayın daha fazla büyümesi engellendi.

‘Burası Türkiye Cumhuriyeti’

Gerginliğin bir anda tırmandığı Kar Belediyesi önüne çok sayıda polis ekibi yönlendirilirken polislerin dolmuş esnafını belediyeden uzaklaştırmadan büyük güçlük çektiği aktarıldı. Belediye önünde bir araya gelen ve tepkilerini dile getirmek için slogan atan dolmuşçulardan, ‘Kayyum, kayyum’, ‘Bakan dışarı’, ‘Hakkımızı istiyoruz’, ‘Burası Türkiye Cumhuriyeti’ gibi sesler yükseldiği öğrenildi.

Polis Dolmuşçuları Sakinleştirdi

Belediye binası önünde toplanan ve protestolarına devam eden dolmuşçular polis tarafından sakinleştirildi ve binadan uzaklaştırıldı. Olay yerine gelen Çevik Kuvvet polisleri dolmuşçuların önüne set çekti ve binaya yaklaşmalarını engelledi. Polisler tarafından sakinleştirilen dolmuşçuların olay yerinden ayrıldığı görülürken polis ekiplerinin Kars Belediye Başkanlığı önünde geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlemlendi.

İhale İptal Edildi

Diğer yandan Kars Belediye Başkanlığı tarafından yapılacak olan ‘Dolmuş Hattı İhalesi’ yaşanan olayların ardından iptal edildi. Belediye binasının önünden ayrılan dolmuşçuların Cumhuriyet Meydanı’ndaki bekleyişlerinin devam ettiği bilgisine ulaşıldı.

# HDP, kars

02 Haz 2020 - 17:43 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler