Herkesin merakla beklediği 2020 asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak

Milyonların heyecanla beklediği asgari ücret zammı için son toplantı başlarken milyonların gözü kulağı toplantıdan çıkacak zam kararında. Zam için son kez toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun görüşmesinin son bulmasının ardından belirlenen zam oranı açıklanacak.

Milyonların heyecanla beklediği asgari ücret zammı için son toplantı başlarken milyonların gözü kulağı toplantıdan çıkacak zam kararında. Zam için son kez toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun görüşmesinin son bulmasının ardından belirlenen zam oranı açıklanacak. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün son görüşmesini yapıyor. 2020 yılı asgari ücret zammı için yapılan son toplantının ardından milyonların beklediği açıklamayı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yapması bekleniyor.

Zam için 4 Toplantı Yapıldı

Zam oranının belirlenmesi için ilk toplantı 2 Aralık günü hükümeti temsil eden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda başladı. Milyonlarca çalışanın sabırsızlıkla beklediği zam oranı için ikinci görüşme 10 Aralık günü işçileri temsil eden Türk-İş’in ev sahipliğinde meydana geldi. Üçüncü toplantı ise işveren temsilcisi olan TİSK’in ev sahipliğinde meydana gelirken dördüncü ve zam oranının belirlenmesi için son toplantı bugün yine hükümet temsilcisi olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Jest Açıklamasıyla Herkesi Heyecanlandırmıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise merakla beklenen asgari ücret zammı için yaptığı açıklamada, son gelinen noktanın ne olduğunu gördükten sonra jestimizi yaparız demesi ve tarafları memnun edecek bir adımın atılabileceğini söylemesi de işçi grubunu heyecanlandırmıştı.

2019 Yılı Asgari Ücreti Ne Kadar?

2020 yılı asgari ücret zam oranının heyecanla beklendiği saatlerde henüz zam oranına dair yeni bir açıklama yapılmazken geçen yıl asgari ücrete yüzde 26,05 oranında zam yapılmış ve 417 liralık bir artışla asgari ücret net 2 bin 20 lira olarak belirlenmişti.

26 Ara 2019 - 16:24 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler