İBB İmamoğlu’nun kar tatili, anket sonucuna göre %58 yanlış bulundu

Elazığ’da yaşanan 6,8 şiddetindeki deprem sonrası depremzedeleri ziyarete giden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Ekrem İmamoğlu, hemen sonrasında Erzurum’a ailesiyle kar tatiline gitmesi büyük tepki çekmişti. Bununla ilgili bir anket düzenlendi ve ankete katılanların %58’i Ekrem İmamoğlu’nun bu davranışının yanlış olduğunu belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Ekrem İmamoğlu, Elazığ’da yaşanan deprem felaketinden sonra, deprem bölgesini ziyaret ettikten hemen sonra ailesi ile Erzurum Palandöken Kayak Merkezi’ne gitmesi toplumda tartışma konusu oldu. İktidardakilerin hedefi olan İmamoğlu, vatandaş ile yapılan ankette ise %58 oranla yaptığı davranışı yanlış olduğu belirtildi.

Taziye sonrası kar tatili

24 Ocak tarihinde Elazığ’da meydana gelen 6,8 şiddetindeki deprem 41 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olmuştu. Tüm Türkiye’yi yasa boğan felakette, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Ekrem İmamoğlu deprem bölgesini ziyarete gitmiş, depremzedelerle görüşüp yakınlarını kaybedenlere ise taziyelerini iletmişti. Elazığ ziyaretinden hemen sonra 15 tatili ailesi ile birlikte Erzurum Palandöken Kayak Merkezi’nde geçirmek üzere tatile giden İmamoğlu eleştirilerin hedefi olmaktan kaçınamadı. İktidardaki isimler başta olmak üzere birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından da, ülkece büyük bir felaket yaşayıp birçok can kaybımız varken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın kar tatiline gitmesi tepkilere sebep oldu.

Eleştireler üzerine Twitter hesabından paylaşım yaptı

Birçok olumsuz yorum alan İBB İmamoğlu, "Yarıyıl tatili nedeniyle çocuklarım ve eşim ile birlikte dünya güzeli Erzurum'u hissetmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemizin her köşesi başka bir değer, başka bir cennet. Türkiye kavganın değil sevginin merkezi olmalı. #Erzurum" yazarak Twitter hesabından kayak yaparken çekilmiş bir fotoğrafıyla birlikte paylaştı.

Yapılan anket sonucuna göre %58 yanlış 

Areda Survey isimli bir araştırma şirketi, 31 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında yapmış olduğu ankette, "Ekrem İmamoğlu'nun Elazığ'daki depremzedeleri ziyaretinin ardından Erzurum'da ailesi ile birlikte tatil yapmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu sordu. Ankete katılım gösterenlerin %57,2’si İmamoğlu’nun bu davranışını yanlış bulurken, % 42,8’i ise doğru bulduklarını belirtti.

14 Şub 2020 - 12:08 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler