İBB’nin 5 bin taksi kiralama teklifi kabul edildi mi? UKOME kararını açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden sunulan 5 bin taksi kiralama teklifi UKOME tarafından reddedildi.

İBB’nin 5 bin taksi kiralama teklifi kabul edildi mi? UKOME kararını açıkladı
Haber albümü için resme tıklayın

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden sunulan 5 bin taksi kiralama teklifi UKOME tarafından reddedildi. UKOME, teklifi reddederek komisyona havale ederken bu karar plaka sahipleri tarafından büyük bir sevinçle karşılandı.

UKOME Kararını Verdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından sunulan 5 bin taksi kiralama projesi de dahil yeni projeleri görüşmek üzere toplanan UKOME, İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılan toplantıda 5 bin taksi projesini kabul etmediğini açıkladı.

Taksiciler Kongre Merkezi Önünde Toplandı

Toplantının hemen öncesinde bazı taksi kooperatiflerinin protesto çağrısı yapması üzerine polis ve zabıta ekipleri kongre binası çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Toplantıyı takip etmek isteyen bazı taksicilerin kongre binası önünde toplanmasıyla güvenlik görevlileri ile taksiciler arasında gerginlik çıktı. Yapılan görüşmeler sonrasında taksiciler Maçka Parkı’nda beklemeye koyuldu.

Toplantı Basına Kapalı Gerçekleştirildi

Taksicilerin ve İstanbul halkının gözünü çevirdiği UKOME toplantısı basına kapalı şekilde gerçekleştirildi. Söz konusu toplantıya İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut Başkanlık yaptı. Ayrıca toplantıya İBB ile çeşitli kamu, kurum ve kuruluşlardan 16 üye ve çok sayıda gözlemci katıldı. İBB’nin söz konusu toplantıda 11 oy hakkı bulunuyor.

Komisyona Havale Etti

İBB tarafından sunulan 5 bin taksi kiralama teklifi, UKOME tarafından kabul edilmedi ve komisyona havale edildi. UKOME tarafından verilen bu karar plaka sahipleri tarafından memnuniyetle karşılanırken İstanbullular karardan memnun kalmadı. Öte yandan İBB Başkanı İmamoğlu'nun 5 bin taksi projesi Twitter'da da gündem oldu. Projeye tepki gösterenler '#Pkkya5000Taksi' ve '#EsnafDüşmanıİBB' etiketleri altında yorum yaparak tepkilerini dile getirdi.

25 Haz 2020 - 15:49 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

CEMAL AYVAZOĞULLARI - Taksi plakası verilecekse eski sistem trafik şubesinden verilmeli ihale usulü EKREM IMANSIZOGLU vereceği plakalar HDPKKKLI kendileri gibi pkkk için veriyorlar belediye işini yapsın belediyenin plaka verme yetkisi olmaz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 15:49


Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler