İmamoğlu’dan Erdoğan’a yanıt: "Belediyeler devletin bir kurumudur"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Devlet içinde devlet olmaz" eleştirisine İmamoğlu’ndan, "Belediyeler devletin bir kurumudur" şeklinde yanıt geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun koronavirüsten mağdur olan vatandaşlara destek için başlattığı kampanya hakkında "Devlet içinde devlet olmaz" yorumunda bulunan Erdoğan’a, "Biz de devletin bir kurumuyuz" yanıtı geldi.

Erdoğan’dan "Devlet içinde devlet olmaz" eleştirisi

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında işini kaybeden ya da geliri azalan vatandaşlara destek amaçlı CHP’li İstanbul ve Ankara Belediyeleri bağış kampanyası başlattı. Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da Milli Dayanışma Kampanya başlatılmasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP’li Belediyelerin başlatmış olduğu bağış kampanyasını iptal edip hesaplara bloke koydurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bağış kampanyası başlatan belediyeleri hedef alarak "Devlet içinde devlet olmaz" diyerek tepkisini dile getirmişti.

İBB Başkanı İmamoğlu’dan Erdoğan’a yanıt

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı bir programda kendisine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Devlet içinde devlet olmaz" eleştirisi sorulunca, "Belediyeler devletin ta kendisidir. Bunu bilmeyen Anayasa'ya baksın. Belediyeler devletin bir kurumudur. Siyaset insanların beynini bulandırmış ve siyaset üzerinde konuşmakla fayda elde edeceklerini düşünüyorlar, üzüntüyle izliyorum" yanıtını verdi.

"Devletin böyle bir kampanya başlatacağından haberimiz yoktu"

Katıldığı programda yaşanan bağış kampanyası hakkında açıklamalarda bulunan İmamoğlu, Erdoğan'ın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyasının kendi kampanyalarından sonra başlatıldığını belirterek, "Bizim devletin böyle bir kampanya başlatacağından haberimiz yoktu" şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında, "Ben kampanya sürecinin iptal edilmesiyle beraber Sayın Bakan'ı (Süleyman Soylu) aradım, 40 dakikaya yakın konuştum ve bunun doğru olmadığını söyledim. Ve kendisine şunu da söyledim: Sayın Cumhurbaşkanı Pazartesi akşamı bir kampanya başlattı. Saygı duyuyorum. Biz Cumhurbaşkanının başlattığı kampanyadan sonra bir kampanya başlatsaydık bu abesle iştigal olurdu. Ama bakın, biz bu işi; Ankara Cumartesi günü, biz Pazar günü sinyallerini verdik. Biz Pazartesi sabahı kampanyayı başlattığımızda devletin böyle bir kampanyayı başlatacağından haberimiz bile yoktu" sözleriyle açıklamalarda bulundu.

02 Nis 2020 - 14:38 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler