İstanbul Sözleşmesi İçin Talimat Verdi Konu Artık Uzatılmasın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’de İstanbul Sözleşmesine dair yaşanan tartışmalar sebebiyle haftaya toplanacak MYK' konunun daha çok uzatılmaması yönünde talimat verdi.

İstanbul Sözleşmesi İçin Talimat Verdi Konu Artık Uzatılmasın
İstanbul Sözleşmesi İçin Talimat Verdi Konu Artık Uzatılmasın
+1
Haber albümü için resme tıklayın

AK Parti’ bugün gerçekleşmesi planlanan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve il başkanları toplantıları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ Ankara’da olmamasın'dan dolayı ve diğer yoğun programlar sebebiyle önümüzdeki haftaya ertelendi.

İl Başkanları için 13 Ağustos tarih olarak belirlenirken MYK için henüz net bir tarih belirlenmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MYK ile birlikte MKYK’yı da toplayabileceği söyleniyor. MYK’da İstanbul Sözleşmesine dair son dönemde yaşanan büyük tartışmalar ve farklı bakış açıları bir defa daha ele alınacak.

AK Parti MYK toplantısı bu ayın sonunda başlaması beklenen ilçe ve il kongrelerine dair süreçler, teşkilatların yaz dönemi çalışmalarıyla, sosyal medya düzenlemesinden sonra atılacak adımlar, Meclis’in yeni dönemde gündemi ele alınacak. Toplantının en önemli gündem başlıklarından biri de İstanbul Sözleşmesi olacak.

Tartışmalar hız kesmeden devam ediyor

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’ İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek gerektiği yönündeki açıklamasınan sonra ortalık iyice alevlenen tartışmalarda bir önceki MYK’da çalışma yapılması kararı alınmışken, kulislere ağırlıklı olarak görüşün sözleşmeden çekilme yönünde olduğu yansımıştı. Parti içinde konuya dair tartışmalar devam ediyor.

 

AK Parti içinde ve tabanında azınlıkta kalan bir grup sözleşme mevcut haliyle devam etmesi gerektiğini söylüyor.

Sözleşmeden çekilmeyi savunan güçlü bir grup İstanbul Sözleşmesi’ aile yapısına ve İslami kurallara aykırı olduğunu söylüyor. Sözleşmeden çekilmeyi savunan kesimde yeni bir yasa çalışması yapılabileceği ve kamuoyuna bayana yönelik şiddetle mücadele konusunda güçlü bir mesaj verilebileceği söyleniyor.

Sözleşmeden çekilmeyi savunan bu gruba, partideki bayanların büyük çoğunluğu karşı çıkıyor. Bu çerçevede sözleşmenin güncellenebileceği, madde eklenebileceği, değiştirilme başvurusu yapılabileceği savunularak kamuoyuna daha iyi şekilde açıklama yapılabileceğibelirtiyor.

Özellikle sözleşmeye dayandırılarak yapılan birçok yorum gerçek olmadığı söyleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Konu daha çok uzamasın

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ konunun daha çok uzamasını istemediği ve yapılacak değerlendirmelerden sonra kararını verip kamuoyuna duyurulacağı söyleniyor.

05 Ağu 2020 - 13:36 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler