İstanbul’un yeni Emniyet Müdürü Zafer Aktaş Türkiye gündemine oturdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Zafer Aktaş, Türkiye’nin gündemine oturdu. Sosyal medyanın en çok konuşulan konusu olan Aktaş, 21 yıl önce FETÖ örgütünün yapısını tüm ayrıntılarıyla anlatan ilk raporu hazırlayanlar arasında yer alıyor.

İstanbul’un yeni Emniyet Müdürü Zafer Aktaş Türkiye gündemine oturdu
Haber albümü için resme tıklayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Zafer Aktaş, Türkiye’nin gündemine oturdu. Sosyal medyanın en çok konuşulan konusu olan Aktaş, 21 yıl önce FETÖ örgütünün yapısını tüm ayrıntılarıyla anlatan ilk raporu hazırlayanlar arasında yer alıyor. 21 yıl önce hazırlanan raporun ardından Fethullah Gülen ülkeyi terk ederken raporu hazırlayan 21 polis hakkında örgüt tarafından ‘Telekulak’ soruşturması başlatıldı. Bu soruşturmaya Zafer Aktaş’ta dahil edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne Atandı

İstanbul Emniyet Müdürü olan Mustafa Çalışkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı’na atanırken Adana Emniyet Müdürü olan Zafer Aktaş ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne atandı. İstanbul’un yeni Emniyet Müdürü Aktaş, 21 yıl önce hazırlanan FETÖ raporundaki imzası ile dikkat çekiyor.

Türkiye Gündemine Oturdu

Bundan 21 yıl önce Emniyet Genel Müdürlüğü, Fethullah Gülen’in emniyet ve devletin diğer kurumları içindeki yapılanması hakkında bir araştırma başlatmıştı. Başlatılan araştırma kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden bir rapor hazırlanması istendi. Gelen talimat üzerine Ankara emniyeti çekirdek bir kadro oluşturdu ve o kadroda Zafer Aktaş’ta yer aldı. Hazırlanan rapordan 3 gün sonra Gülen, bir daha dönmemek üzere ülkeyi terk ederken söz konusu soruşturmayı başlatan 21 polis hakkında ‘Telekulak’ soruşturması açıldı. Bu soruşturma kapsamında bazı polisler açığa alındı bazıları ise sürgün görevlere gönderildi. ‘Telekulak’ soruşturmasına maruz kalan polisler arasında olan ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Zafer Aktaş’ın yeni görevi sosyal medyaya damga vurdu. Aktaş’ın yeni görevi Türkiye gündeminde ilk sıralarda yerini aldı.

16 Haz 2020 - 13:02 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler