Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin Şehit Edilmesi ile İlgili 27 Kişi Hakkında Gözaltı Kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Rize Emniyet Müdürü iken şehit edilen birinci sınıf emniyet müdürü Altuğ Verdi’nin şehit edilmesi ile ilgili 27 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Gözaltı kararı verilen zanlıların FETÖ ile ilişkisi oldukları tespit edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Rize Emniyet Müdürü iken 11 Aralık 2018 tarihinde görev yeri değişikliği talebinde bulunduğu ve olumsuz yanıt aldığı iddiasıyla il emniyet müdürlüğü makamında düzenlediği silahlı saldırıda Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’yi şehit eden ve Personel Şube Müdürü Ercan Polat’ı ağır ve koruma polisi Yiğit Can Köksal’ı hafif yaralanan polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu’nun FETÖ bağlantısı olduğu tespit edildi.

FETÖ bağlantısı ortaya çıktı

Alınan bilgiye göre cinayet zanlısı polis memurunun el konulan cep telefonunda, mail ve sosyal medya hesaplarında yapılan incelemelerde hücre yapılanması içindeki diğer örgüt üyelerinin de kimlik bilgileri ortaya çıktı. Söz konusu yapılanmanın içerisinde doktor, polis, araştırma görevlisi, öğretmen ve kapatılan Cihan Haber Ajansı çalışanı olduğu tespit edilen 27 kişi bulunduğu belirlendi.

Polis memurlarının 9'u aktif görevde

Yaşanan bu gelişmenin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı düğmeye basarak 9'u aktif görevde polis memuru olmak üzere 27 kişi hakkında gözaltı kararı çıkardı. Zanlıların yakalanması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü kaçakçılık suçlarıyla mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri başta İstanbul olmak üzere Bursa, Adana, Samsun, Trabzon ve Nevşehir'de operasyon düzenledi. İstihbarat birimlerinin de operasyona katıldığı öğrenilirken gözaltı kararı çıkarılan şüphelilerden büyük çoğunluğunun yakalandığı adreslerdeki aramaların devam ettiği öğrenildi.

13 Şub 2020 - 08:32 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler