Salgın sebebiyle karantinaya alınan şehir sayısı 14 oldu! İşte son eklenen iller

Türkiye’de etkisini göstermeye devam eden koronavirüs salgını sebebiyle karantina uygulanan şehirlerin arasında yenileri eklendi. Koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında bazı köy, belde ve mahallelerine karantina uygulanan il sayısı 14 oldu.

Türkiye’de etkisini göstermeye devam eden koronavirüs salgını sebebiyle karantina uygulanan şehirlerin arasında yenileri eklendi. Koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında bazı köy, belde ve mahallelerine karantina uygulanan il sayısı 14 oldu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alınan il sayısı yükseldi ve karantina kararı alınan iller açıklandı.

Çorum Sungurlu İlçesinde Karantina

Çorum’un Sungurlu ilçesine bağlı olan bir köyde koronavirüs şüphesiyle karantina kararı alındı. Alınan bilgilere göre, ilçeye bağlı olan Oyaca köyünde yaşamını sürdüren bir kişinin testlerinin pozitif çıkmasının ardından tüm köy karantina altına alınırken köye giriş ve çıkışlar durduruldu.

Çanakkale’den Karantina Haberi

Çanakkale Çan ilçesinden de bir karantina haberi geldi. Alınan bilgilere göre Çan ilçesine bağlı olan Maltepe Köyünde ilçe Hıfzıssıhha tarafından alınan kararla 14 gün süreyle karantina uygulanacak

Giresun Valiliği Karantina Haberini Açıkladı

Giresun Valiliği tarafından yapılan açıklamada da Çamoluk ilçesine bağlı olan Karadikmen köyünün koronavirüs sebebiyle karantina altına alındığı vatandaşlara duyuruldu. Öte yandan Sivas, Çankırı, Kütahya, Gümüşhane, Artvin, Tunceli, Malatya, Yozgat, Van, Rize ve Düzce’den de karantina haberleri geldi.

Düzce’de İl Genelindeki Tüm Köylere Karantina Kararı

Düze Valiliği tarafından yapılan açıklamada, il genelinde bulunan tüm köylerde ev karantinası başlatıldığı duyuruldu. Açıklamada, köye şehir dışından giriş yapan her kişi ev karantinasına alınarak 14 gün boyunca takip edilecek. Alınan bilgilere göre, il genelinde bulunan 278 köyün muhtarına yeni kararlarla ilgili gerekli bilgi verildi ve il genelindeki tüm köylerde ev karantinası süreci başlamış oldu.

Karantina İllerine Bayburt'ta Eklendi

Koronavirüs sebebiyle karantina kararına Bayburt'un Aşağıçimağıl ve Ortaçimağıl köylerinin de eklendiği öğrenildi. Bayburt Valiliği'nden yapılan açıklamada, koronavirüs tedbirleri kapsamında söz konusu 2 köyün karantina altına alındığı açıklandı. Köye giriş ve çıkışlar durduruldu. Bayburt'un da listeye eklenmesinin ardından koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alınan illerin sayısı 15'e yükseldi.

30 Mar 2020 - 12:49 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler