Selahattin Demirtaş’ın avukatları koronavirüs nedeniyle tahliyesini istedi!

3 yılı aşkın süredir Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulanan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatları, koronavirüs salgınından dolayı tahliye başvurusunda bulundu.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatları, ülkemizde görülen koronavirü salgını sebebiyle 3 yılı aşkın süredir Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulanan Demirtaş’ın tahliyesi için başvuruda bulundu.

Avukatlar, hayatını kaybedenlerin tansiyon hastası olduğuna değindi

Ülkemizde görülen koronavirüs salgını sebebiyle tutuklu bulunan Demirtaş’ın avukatları, tahliyesi için başvuruda bulundu. Konuyla ilgili açıklama yapan avukatlar, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın sağlık durumuna değinerek,  "Bilindiği gibi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 Nisan Çarşamba günü kapsamlı bir açıklama yapmıştır. Bu açıklamada, korona virüs salgınıyla ilgili çeşitli veriler paylaşmıştır. Bu verilerden bazıları, virüs nedeniyle yoğun bakımda olan hastaların yüzde 63'ünün, yaşamını yitirenlerin de yüzde 69'unun hipertansiyon hastası olduğu şeklindedir" ifadelerine verdi.

"Demirtaş, Bakan Koca'nın açıkladığı hayati risk grubundadır"

Selahattin Demirtaş’ın avukatları tarafından yapılan açıklamada, "Müvekkilimiz Selahattin Demirtaş'a, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hipertansiyon tanısı konulmuştur. Daha önce solunum ve kalp rahatsızlıkları sebebiyle ameliyat da geçiren Demirtaş'ın bu hastalıkları devam etmekte, kendisi çeşitli ilaçlar kullanmaktadır. Dolayısıyla Demirtaş, Bakan Koca'nın açıkladığı hayati risk grubundadır.

Bu nedenle, 6 yıldır süren ve kendisinin şüpheli bile olmadığı soruşturma dosyasındaki tutukluluğunun kaldırılması amacıyla dün (2 Nisan Perşembe) kendisi için tahliye başvurusu yapılmıştır" şeklinde açıklamalarda bulunuldu.

03 Nis 2020 - 13:40 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler