Son dakika: Asitli saldırıya uğrayan Berfin Özek şikayetinden vazgeçti

Tüm Türkiye’yi ayağa kaldıran Berfin Özek davasında flaş karar. Eski erkek arkadaşı tarafından yüzüne kezzap atılarak saldırıya uğrayan Berfin Özek saldırganı affetti.

Evine gittiği esnada eski erkek arkadaşı Casim Ozan Çeltik tarafından asitli saldırıya uğrayan Berfin Özek saldırganı affederek şok etkisi yarattı. Özek’ten, salgırganı affetme sebebi hakkında henüz bir açıklama gelmezken, avukatı Mehtap Sert açıklamada bulundu.

Berfin Özek’in şaşırtan kararını avukatı açıkladı

Berfin Özek’in almış olduğu şaşırtan kararı, avukatlığını üstelenen isimlerden biri olan Mehtap Sert duyurdu. Sert, konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada, "Bizler İskenderun Kadın Platformu olarak kurulduğumuz günden beri birçok kadın ve çocuk davasının takipçisi olduk, olmaya devam edeceğiz. Kadına yönelik şiddet asla kabul görülemeyecek seviyeye gelmişken bu mücadelemize ket vurulmasına da asla müsaade etmeyeceğimizi bildiriyoruz.

Hepinizin yakından takip ettiği Berfin Özek davasında bizler ilk günden itibaren her türlü desteği verdik. Birçok kadın örgütüyle birlikte dayanışma içerisinde olduk. Berfin'i asla yalnız bırakmayarak her koşulda yanında olup tedavisini olabilmesi hayallerini yaşayabilmesi için var gücümüzle çalışma yaptığımız kamuoyunca bilinmektedir" ifadelerine yer verdi.

"Bu saatten sonra Berfin Özek'le ilgili hiçbir çalışmada yer almayacağımız"

Avukat Mehtap Sert, Berfin Özek’in aldığı karar sonrası bundan sonra kendisiyle alakalı hiçbir çalışmada yer almayacaklarını dile getirerek, "Gelinen süreçte Berfin’in kendi iradesiyle şikâyetinden vazgeçtiğini bildirmesi üzerine bizler affetmesinin hukuki ve sağlık yönünden sonuçlarını kendisine açıkladık. Buna rağmen kendisi bu iradesinde ısrar ettiği için bizler de 'Öldüren sevgi istemiyoruz' şiarımıza ters düştüğünden ilkelerimizden asla taviz vermeyerek, bu saatten sonra Berfin Özek'le ilgili hiçbir çalışmada yer almayacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemine taşımıştı

Yaşanan talihsiz olay sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili, "Geçenlerde bir namussuz bir alçak kızımızın yüzüne kezzap atıyor. Mahkeme 13 yıl ceza veriyor. Kızımızın gözü gidiyor. Kanunun en yüksek oranı bu. Şimdi diyorum ki ben de, bunu da bizim getirdiğimiz söyleniyor. Arkadaşlar diyorum, siz neden kanun diyerek bize böyle cevap yolunu buluyorsunuz. Ben hak, hukuk, adaletten bahsediyorum. Siz burada hakkı, hukuku ve adaleti arayacaksınız. Kendi kızının başına gelmiş olsa, kanunlara mı bakacaksın. Bu kanunların sayfaları arasındaki maddelere değil, vicdanınızın sesine kulak verin" şeklinde konuşarak konuyu gündemine taşımıştı.

13 yıl 6 ay hapis cezası almıştı

15 Ocak 2019 tarihinde Hatay’ın İskendur ilçesinde yaşanan olayda, Berfin Özek bir gözünü kaybetmesi ve yüzünün yanması sonucu, saldırgan eski sevgili Casim Ozan Çeltik’e 13 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.

09 Nis 2020 - 17:01 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler