Son dakika: İBB, başlatılan kampanyanın iptal edilmesi ve hesaplara bloke konulmasının ardından dava açtı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iptal edilen bağış kampanyası sonrası harekete geçerek, Danıştay’a yürütmeyi durdurma ve iptal davası açtı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ülkemizde görülen koronavirüs sonrası maddi sıkını yaşayan vatandaşlar için bağış kampanyası düzenlemişti. Düzenlenen bağış kampanyası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından ‘ Başka hükümet kurmaya’ benzetmesiyle iptal ettirilip, hesaplara bloke konulmuştu.

Yaşanan durum sonrası harekete geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşavirliği, genelge ile 30 Mart Pazartesi günü paraların toplandığı hesaplara haciz konulması kararı için Danıştay’a yürütmeyi durdurma ve iptal davası açtı.

"Genelge hukuka aykırı"

Genelgenin hukuka aykırı olduğu belirtilen dilekçede, "5393 sayılı Belediye Kanununun 15. Maddesinde bağış kabul etmenin belediyenin yetki ve imtiyazları arasında sayılmıştır. Aynı kanunun 59. Maddesinde de bağışlar belediyelerin gelirleri arasında gösterilmiştir. 5393 sayılı Kanunun 38. Maddesinde de şartsız bağış kabul etmek belediye başkanın görevleri arasında sayılmıştır. Ayrıca, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun 23. Maddesinde ise şartlı ve şartsız bağışları kabul etmek ve tasarrufta bulunmak Büyükşehir Belediyesinin gelirleri arasında gösterilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

İBB alınan kararın iptalini istedi

Başlatılan kampanyanın iptal edilip hesaplara bloke konulmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşavirliği, İstanbul Valiliği'nin, yayınlanan genelgeye dayanarak 31 Mart'ta aldığı kararla, İBB'nin 4 ayrı bankadaki yardım paralarının toplandığı hesapların dondurulması kararını da yargıya taşıyarak harekete geçti.

"İstanbul Valiliği'nin banka hesaplarına bloke konulmasına ilişkin kararı hukuka aykırıdır" ifadelerinin kullanıldığı dilekçede, yukarıda belirtilen yardım toplamaya ve tasarrufta bulunmaya ilişkin kanunlar çerçevesinde kararın yürütmesinin durdurulması ve iptali istendi.

.

01 Nis 2020 - 15:20 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler