Trakya Üniversitesi’nden Demirtaş'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bir süredir tutuklu bulunduğu Edirne F tipi cezaevinde kalp spazmı geçirdiği gerekçesiyle hastaneye kaldırılmıştı. Hastaneden yapılan açıklamada Demirtaş'ın poliklinik kontrol önerisi ile taburcu edildiği belirtildi.

Kalp spazmı geçirdiği gerekçesiyle hastaneye kaldırılan Selahattin Demirtaş'ın sağlık durumuna ilişkin Trakya Üniversitesi Hastanesi açıklama yaptı.

Selahattin Demirtaş taburcu edildi

Trakya Üniversitesi Hastanesi tarafından yapılan açıklamada Selahattin Demirtaş'ın 2 Aralık 2019 günü saat 17.20 civarında hastaneye kaldırıldığı ve hastanın şikayetleri doğrultusunda nöroloji,  kardiyoloji, gastroenteroloji ve göğüs hastalıkları ana bilim dalları ile konsülte edildiği, aynı zamanda laboratuvar ve görüntüleme tetkiklerinin yapıldığı ifade edildi. Hastaneden yapılan açıklamanın devamında yapılan incelemeler sonucunda akut hayatı tehdit edici patoloji saptanmadığı belirtilirken, söz konusu ana bilim dallarının görüşleri doğrultusunda Selahattin Demirtaş'ın poliklinik kontrol önerisi ile taburcu edildiği ifade edildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı da açıklama yapmıştı

Edirne F tipi cezaevinde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın hastaneye kaldırılmasının ardından Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı sağlık durumuna ilişkin gündeme geçirilen iddialarla ilgili yazılı bir açıklama yapmıştı. Selahattin Demirtaş'ın avukatı tarafından gündeme getirilen iddialarla ilgili olarak açıklama yapılmasına gerekli olduğunu belirten Cumhuriyet Başsavcılığı, Selahattin Demirtaş'ın rahatsızlığını bildirmesi üzerine 112 Acil servisin arandığını ve gelen doktor tarafından ilk muayene ve gerekli tetkiklerin yapıldığını ifade etti. Yapılan incelemelerin sonucunda Selahattin Demirtaş'ın herhangi bir sağlık sorunu olmadığının tespit edildiğini belirten savcılık buna rağmen Demirtaş'ın detaylı tetkik yapılması için Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine randevu alınarak sevk edildiğini dile getirdi. Hastane sürecinde de Selahattin Demirtaş'ın ailesi ve ziyaretçileri ile rutin olarak yapılan görüşmelerin gerçekleştiğini belirten savcılık, aynı Ayrıca farklı tarihlerdeki doktor muayene taleplerinin de her zaman karşılandığını ifade etti.

03 Ara 2019 - 11:08 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler